Macskotéka

"Csináld magad" cicajáték fillérekből - 1.rész

Ha rendelkezel valamicske kézügyességgel és némi türelemmel, akkor kiváló cicajátékot készíthetsz a kedvencednek, ráadásul fillérekből! 

20151130 csináld magad macskajáték macskamentaklub

A "csináld magad" macskajátékok hatalmas előnye, hogy egyszerű ötleteken alapulnak, könnyen elkészíthetőek, alacsony költségvetésűek és nem utolsósorban igazi boldogság velük a játék! Új sorozatot indítunk és mutatunk Neked néhány szuper ötletet! 

20151130 macskajáték hozzávalók macskamentaklub.hu

A hozzávalók sora minimális, ráadásul a szabásmintának is csak a képzelet szab határt. Ügyesebbek cicafejet is vághatnak az anyagba, kevésbé rutinos varrók pedig akár négyzet, vagy téglalap alakúra is szabhatják, a cicák igazán nem fognak panaszkodni. A lényeg, hogy a kiszabott anyag alsó és felső része kb. egyforma legyen, ez mekönnyíti majd az összevarrást, ami természetesen géppel, vagy kézzel egyaránt történhet.

Az összeállítás igen egyszerű, hiszen a kiszabott anyag alsó és felső részét össze kell varni, kihagyva egy néhány centiméteres részt, ahol beletöltjük a szárított macskamentát és a vattát, vagy szintetikus töltőanyagot. Ha nem tudtál beszerezni macskamentát ne bánkódj! Tökéletesen megállja a helyét a macskagyökér is, melyet szintén imádnak a cicák és szinte mindegyik gyógynövényboltban kapható. Ha kész a töltet, varrd össze a kihagyott részt is és tádáááám! Elkészült a tökéletes macskajáték! 

20151130 macskajáték hozzávalók macskamentaklub.hu2

20151130 macskajáték hozzávalók macskamentaklub.hu3