Macskamentával tölthető plüss játékegér – KeekaBOO Snoozy John

1780,00 Ft

Legyen a játék igazi boldogság! Ezzel a plüss játékegér különlegessége, hogy macskamentával tölthető, melynek illata és hatása a legtöbb macska számára ellenállhatatlan.
A macskajáték csomag tartalma egy 8 cm-es plüss kisegér és 25 ml-es macskamenta fiolába töltve.

Készleten

Kategóriák: ,

Leírás

Legyen a játék igazi boldogság! Ezzel a plüss játékegér különlegessége, hogy macskamentával tölthető, melynek illata és hatása a legtöbb macska számára ellenállhatatlan. A jéték tartalmaz egy 8 cm-es plüss kisegeret és egy 25 ml-es macskamentával töltött fiolát. Amennyiben szükséges a játékhoz külön macskamenta utántöltő is vásárolható.

A Macskamenta más néven / Nepeta cataria / gyöngymenta / catnip / illatos macskagyökér leveleiben és szárában levő illatos olaj az agykéregben lévő szaglóközpontot stimulálja, erőteljes vonzalmat ébresztve ezzel számos macskában és nagymacskában (oroszlánok, tigrisek). A nepeta-lakton ópiumszerű hatóanyag semmilyen negatív hatással nincs a cicákra, de „fogyasztása” során a morfinhoz hasonló reakciókat és boldogságérzetet vált ki belőlük. Érdekes tény viszont, hogy nem epekedik minden cicus a gyöngymenta iránt. Úgy tűnik, hogy ezt a reakciót a macskák 50-60%-a egy domináns génnel örökli, és csak az ivarérettség után teljesedik ki a hatása. A kiscicák életük első két hónapjában visszautasítják a catnip-et. Ahogy a macskamenta magához vonzza a cicákat, ugyanolyan erővel taszítja az egereket és patkányokat, illetve állítólag a szúnyogokat és a svábbogarakat is.