tűzoltók mentenek ki macskát lakástűzből, cica újraélesztése
Érdekességek

Emberségből ötös! Tűzoltók élesztették újra az égő lakásban talált cicát

A tűzoltók gyakran bizonyítják emberségüket olyan tűzeseteknél, ahol cicák is érintettek és igyekeznek kimenteni és megmenteni őket. Nézd csak, mutatjuk képekben és videón is!

Egy nemrég történt eset során sikerült ismét kihozni a tűzből egy négylábú kiskedvencet.  „A tűzoltók egy Los Angeles-i lakásban lévő konyhai tűzhöz vonulta ki 2022.október 22-én. A helyszínen csak egy eszméletlen cicát találtak, akit meg tudtak menteni” – írja a KTLA-TV.

A Los Angeles-i tűzoltóság oxigént biztosított a macskának, és tíz perc folyamatos oxigénterápia után a cica felállt és kapcsolatot is tudott teremteni a tűzoltókkal.

A Los Angeles-i városi tűzoltóság vezetője pénteken a közösségi médiában osztott meg fotókat a mentésről és a cicáról, amiket itt nézhettek meg:

„A tűz eloltása után megállapították, hogy a lakásban senki sem volt otthon, azonban a tűzoltók megmentettek egy macskát, akinek oxigént kellett adni” – írta Kristin Crowley tűzoltóparancsnok. „10 perc múlva a szőrös barátunk felállt, és úgy tűnt, hogy már jobb állapotban van.” Sajnos a Los Angeles-i városi tűzoltóság szerint két másik macska azonban elhunyt ugyanebben tűzben.

A fenti mentés nem egyedi eset, a tűzoltók gyakran bizonyítják emberségüket hasonló, állatokat is érintő tűzeseteknél és akár saját testi épségük kockáztatásával is kimentenek és segítenek cicáknak, kutyáknak, egyéb házikedvenceknek. Az alábbi videó egy ilyen megmentést örökít meg, ahol egy bársonytalpú cicus került életveszélybe: