Egyéb kategória

A fekete macskáknak nincs esélyük!?!

Van, aki imádja a fekete cicákat és van, akiből kifejezett ellenérzéseket vált ki, pedig egyértelmű: nem „a szín teszi a cicát!”

A fekete macskákat sajnos nagyon sokan a boszorkánysággal, babonával azonosítják és a rontó mágiák elengedhetetlen tartozékaként tartják számon, pedig ugyanolyan értékes és érző lényekről van szó, mint minden más esetben. 

A hiedelem szerint ezeknek a cicáknak nem csak a színűk, de a személyiségük is egyedi. Kicsit öntörvényűek, kicsit kíváncsiak, rejtenek egy csöppnyi titokzatosságot. Alátámasztjuk. De csak annyiban, hogy eleganciájukkal és szépségükkel a bűvkörükbe csábítanak. Hozzunk rá példát? Itt van rögtön a Bombay macska, amit kifejezetten a fényes, fekete szőre miatt, gyönyörű rézszínű, vagy sárga szemei miatt imádnak a macskabarátok. Ezt a fajtát kifejezetten ragadozóra emlékeztető, egzotikus vonásai miatt keresik és tenyésztik. Nyitott természetűek, ragaszkodóak és gyönyörűek, nem mellesleg számunkra ugyanolyan szépek, mint a fehérek, sárgák, vagy tarkák.

Ha már péntek 13 és babonaság, nem hagyhatjuk szó nélkül: ahogy az emberek között, úgy a cicák között is divat lett a diszkrimináció, így az elárvult, gazdira váró fekete szépségeknek mindig kevesebb az esélyük arra, hogy szerető gazdára találjanak. Azokon a napokon azonban, melyek valamilyen szempontból köthetőek a babonákhoz, sötét erőkhöz, az állatvédők azok, akik kifejezetten tiltakoznak és nem is szívesen adnak ki teljesen fekete színű cicákat a menhelyekről. Ilyenkor megszaporodnak azok a különféle szeánszok, ahol például áldozatként mutatják be ezeket az állatokat. Az esetek megrázóak és a legtöbb esetben nem derül fény az elkövetőkre kilétére, sőt az ilyen ügyek nyilvánosságot sem nagyon kapnak, pedig…

A szeretet nem válogat és nem rangsorol szín szerint. Vajon mikor értik meg ezt az emberek?