Érdekességek,  Macskatartás, nevelés

15 dolog, amit csak a macskások érthetnek meg!

Biztosak vagyunk abban, hogy akiknek a társa egy (kettő, három, öt) szőrgombóc, azok a cikket olvasva serény bólogatásba kezdenek! Íme itt van 15 dolog, amit csak akkor érthetsz meg, ha cicaimádó vagy!

1.       A macska uralkodó típus, uralkodik az időbeosztásodon, a háztartásodon, az életeden. Igazi nemesi vér csörgedezik az ereiben. Ha róla van szó, dobj el mindent és szolgáld ki! 


2.       A macska óvatosan tapogatja ki a határaidat. Addig feszíti a húrt, ameddig hagyod: megrágja a telefonzsinórt, a kanapén élesíti a körmét, a fejedre fekszik, lelöki a polcról a virágot. Bírod még?

3.       A macska mindig akkor akar hozzád bújni a legjobban, amikor az számodra a legkevésbé alkalmas: eszel, dolgozol, vécén ülsz, vagy csak egy kis magányra vágysz.

4.       A macska előszeretettel nyomja a hátsóját az arcodba. Ha nem, akkor is igen. Szóltunk.

5.       A macskaszőr az életed része. Ne akarj harcolni ellene, nem fog menni.

6.       A macska számára nem létezik olyan fogalom, hogy magánélet. Követ a tusolóba, vécére és ha hagyod, lehet, hogy még szex közben is kukkol. 

7.       A macska akkor is enni akar, ha nem éhes, vagy már nincs kedvünk ahhoz, hogy tizenkettedjére is kiszolgáljuk.

8.       A macskák 5%-ban édes szőrgombócok, a maradék 95%-ban álomkórban szenvedő szeretetgombócok.

9.       Ha ébren vannak, az biztos hogy hajnali 5 és 7 közé esik, amikor a legjobb helynek a fejeteket, vagy hasatokat találja.

10.   Ha alszanak, akkor az komoly találgatásra ad okot: vajon még él, vagy már meghalt?!?

11.   Annak ellenére, hogy a macska viszonylag kicsi állat, így is képes simán elfoglalni a franciaágy legalább felét. 

12.   A macskáknak egyáltalán nem erősségük a határozott döntéshozatal. Ha becsukod az ajtót előttük, tutira rögtön ki akarnak majd menni és fordítva.

13.   Amikor a macska megmutatja a hasát, elvárja, hogy megsimogasd azt, de szinte biztos az esélye annak is, hogy utána a kezed után kap!

14.   Nem minden ember fotogén, ahogy a macskák sem.

15.   A macskák néha gonoszak, néha bolondok, de nagyon szeretetreméltó lények. 

Ha a 15-ből akár 5 is stimmel, már egy boldog és vidám macskatulajdonos lehetsz, akinek minden napjába vidámságot csempész egy négylábú szeretetcsomag!