Egészség, gondozás,  Macskatartás, nevelés

4 dolog, amivel segíthetsz a cicádnak a koronavirus miatti karantén alatt!

Meglepő, de a koronavírus miatti karantén a cicáink életére is kihatással van. Míg normál esetben a család minden nap több órát távol van és dolgozik, tanul, intézi a saját ügyeit, most mindenki otthon lebzsel, neki pedig hirtelen sokkal több személlyel kell egyszerre és egész nap osztoznia a felségterületén.

Az, hogy ki sem mozdultok a lakásból és egész nap otthon nyüzsög, zajong, dolgozik és tanul az egész család, az érzékenyebb kiskedvencekből stresszt válthat ki. Tudjuk, hogy a cicák lételeme a nyugodt, harmonikus, békés légkör, de mi a helyzet akkor, ha ez hirtelen felborul? Nem csak a külső körülmények változását érzik meg, de a koronavírus, karantén, oltási helyzet miatt bennünk felgyülemlett stresszt is, amit nyilvánvalóan átvesznek és viselkedésükkel, hirtelen megváltozott szokásaikkal a cicák esetlegesen vissza is igazolnak. Mit tehetsz? Íme 5 dolog, amivel könnyebbé teheted számára is ezt az időszakot!

#1. Biztosíts számára egy nyugodt helyet!

A macskák emberbarátok, szeretik a társaságot, viszont azzal hogy mindenki otthon van egész nap, ő sokkal kevesebb helyet talál magának arra, hogy nyugodtan elvonuljon egy csendes zugba és aludjon. Ha teheted segíts neki azzal, hogy kijelöltök egy nyugalmi zónát a lakásban és biztosítotok számára olyan búvóhelyet, ahova elvonulhat, ha túl sok neki a társaságból (az online oktatás és a home office forgatagából).

#2. Játssz vele többet!

A kényeztetéssel és szeretgetéssel sokat segíthetsz azon, hogy a koronovavírus és karantén okozta stresszt (és az ezzel járó járulékos dolgokat) könnyebben dolgozza fel. Játssz vele amennyit csak tudsz, szeretgesd, simogasd! A dorombolása és odabújása számodra is terápiás jellegű és neki is megnyugtató lesz a közelséged és figyelmed, mert annak ellenére, hogy sok minden változott körülötettek, de ő ugyanolyan fontos maradt számodra.

#3. Találd meg az arany középutat és a nyugalmad!

Sem a pánik, sem a stresszhangulat nem tesz jót a cicának, neked pedig pláne nem! Próbáld megtalálni azt az arany középutat, amiben lenyugtatod az idegrendszeredet, de mindeközben tudsz figyelni a körülötted zajló eseményekre is, hiszen a te érzelmi állapotod van a legnagyobb hatással a cicára, mert a szenzorai hiperérzékenyek! Ha te megtalálod az egyensúlyodat ebben a kifordult világban, akkor azzal a cicád életét is megkönnyíted. Mindenki számára megterhelőek és lesújtóak a koronavírusról szóló napi hírek, de valahogy ki kell tartanunk. Együtt, a cicáddal könnyebb!

#4. Gyere a Macskamenta Klub csoportjába!

Gyere és légy tagja a Macskamenta Klub zárt csoportjának, ahol a külvilág hírei helyett csakis a cicáké és a vidámságé a főszerep! Tudod miért szeretnek a cicagazdik bennünket? Mert a több mint tízezer tag ellenére is igyekszünk fenntartani egy olyan bensőséges, békés légkört, ahol egy kis időre elfelejtheted a gondjaid és a covid19-et!