Egyéb kategória,  Macskatartás, nevelés

Lélegzetelállító macskabútorok, amik mellett egy kartondoboz kényelme messze eltörpül! Nézd csak!

Hányszor esett meg veletek, hogy a cicátok a frissen vásárolt macskabútor helyett, inkább annak dobozát választotta fekhelyül? Vagy ha használta is, nem bírta a strapát a bolti tucatáru? Naugye! Mivel mindkét hibába beleestem már én is Milly cicámmal, szerettem voltam körbejárni a macskabútorok rejtelmeit és megfejteni a titkot. Kíváncsi vagy rá Te is?

A cicák természetközeli teremtmények, még akkor is, ha felelős cicagazdiként a lakás biztonsága a leginkább megfelelő élettér számukra. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy teljesen meg kell őket fosztani a fára mászás élményétől, a természetes anyagok megtapasztalásától. A kereskedelmi forgalomban kapható macskabútorok jelentős többsége megfosztja ettől az életérzéstől a cicákat, elsősorban a szintetikus anyaghasználatuk, másodsorban pedig stabilitásuk, strapabírásuk miatt. Ilyenkor a cica ezeknek hátat fordítva, inkább a dobozt választja, megértjük. De vajon van olyan macskabútor is a piacon, ami maximális élményt nyújt, miközben a cica boldogságát figyelemben tartva minden igényt kiszolgál? Van bizony! Ismeritek a Queen Cat Tree vállalkozást? A társalapítóval Tóth Mariannal beszélgettünk egy jót, hogy lerántsuk a leplet a macskabútorok titkairól!

Különleges macskabútorok készítésével foglalkoztok. Miért pont ez, honnan jött az ötlet?

Macskatulajdonosok vagyunk és a cicáinknak kerestünk kaparó- és mászófát, de nem találtunk olyat, ami megfelelt volna az igényeinknek. Mindenképpen masszív bútorban gondolkodtunk, mert Morci cica már 5 kiló, pedig még csak tinédzser és Dollár Dolores sem kis termetű. Szeretnek együtt heverészni, amit persze a pihenőbútornak is bírnia kellene. Fontos volt számunkra az is, hogy természetes anyagok alkalmazásával készüljön és a szoba stílusából se lógjon ki. Nem találtunk sajnos olyat, ami minden igénynek megfelelt volna, így kezdtünk bele a kaparófa- és macskabútor építésbe. Az első, saját részre készült termék után, az ismerősök is kérték, hogy nekik is készítsünk újabbakat, így egy idő után elkezdtünk ezzel a vállalkozóként is foglalkozni.

Említetted, hogy milyen fontos számotokra a természetközeliség és a környezetvédelem. Milyen anyagokat használtok a macskabútorok készítésénél?

Igen, nagyon fontos volt hogy amennyire csak lehet természetes és strapabiró anyagokat használjunk, hogy a cicák egészségét és a környezetet is minél jobban megóvjuk. Jelenleg egy nyugat-magyarországi erdésszel találtuk meg a közös hangot, ő szállít nekünk a saját erdejéből származó faágakat. Ezek az ágak természetes módon száradnak ki, nincsenek sem hő- sem vegyszeres kezelésnek alávetve, igy a környezeti terhelésük is kicsi. Most éppen fűzzel és tölggyel dolgozunk, a nemrég elkészült bútorok alapjai pedig egy 100 éves tölgyfából vágott szeletek, amik már önmagukban is gyönyörűek.

A fákat csiszoljuk és lenolajjal kezeljük, ami nem mérgező a cicákra és a vízállóság mellett szép sötét színt is ad a fának, mindemellett kender kötelet és természetes anyagú játékokat használunk a készítésnél. Az ülőkék párnázottak, így biztonságosan, könnyen kapaszkodnak bele az ugrásnál, a borítása pedig puha, meleg, ezt láthatólag nagyon kedvelik a cicák.

Az általatok készített macskabútorok és kaparófák természetességén kívül miben rejlik még a titkuk?

A természetessége mellett az egyedisége és a masszivitása, strapabírása adja a különlegességét. Nem egy sarokba rejtendő tucatáru, hanem nagyszerűen megállja a helyét szobadiszként is, pláne, ha a „ház ura, vagy úrnője” is rajta terpeszkedik. Természetesen minden darab egyedi, nem is lehetne egyformákat készteni a fák különbözőségei miatt. A fa a saját súlya miatt kellően stabil, ezért elbírja a nagyobb testű macskákat is, vagy akár egyszerre több cica igényét is kiszolgálja, még akkor is, ha játék közben elrugaszkodnak valamelyik ülőkéről, vagy hevesebben ugrálnak, kapaszkodnak rajta.

Mit lehet tudni a saját cicáidról, a vállalkozás terméktesztelőiről? Szeretik az általatok készített bútorokat?

Úgy fogalmaznám meg, hogy nem nekünk vannak cicáink, hanem mi vagyunk a hűséges kiszolgálói a ház urának és úrnőjének. Dollár (Dolores) 1,5 éves tabby brit rövidszőrű arisztokrata hölgy és a szintén brit rövidszőrű Bonnie Howard Morcini (Morci cica) aki jelenleg igazi tinédzser, 8 hónapos fiatalúr. Nagyon szeretik a kaparófákat, Morci légyfogó edzéséhez nagyszerű elrugaszkodási pont, Dollár inkább heverészni szeret, mert kilát róla az ablakon, innen tartja szemmel a szomszédokat.

Terméktesztelők akcióban – Dollár és Morcini, a Queen Cat Tree család cicái

Hol tudják a termékeiteket megvásárolni?

A weboldalunkon és a Facebook oldalunkon keresztül tudnak bennünket elérni a cicagazdik, ott a jelenleg elérhető cicabútorok is megtalálhatóak, az e-mail cimünk pedig queencattree@gmail.com. A műhelyünk Esztergom közelében található, de házhozszállitásra is van lehetőség.

Queen Cat Tree elérhetőségek:

Weboldal: https://www.queencattree.com/

E-mail cím: queencattree@gmail.com

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Queen-Cat-Tree-106371745054203