Egészség, gondozás,  Terméktesztek

Elég vizet iszik a cicád? Itt a legtökéletesebb módszer arra, hogy ivásra ösztönözd!

A cicák folyadékfogyasztása mindig fontos kérdés, hiszen az egészségük a tét! A legtöbb bársonytalpú házikedvenc igen kényes a víz kérdéskörre, mert vagy nem jutnak megfelelő mennyiséghez, vagy nem a megfelelő számukra a minősége. Nézd csak, ezzel a tippel mindkettőre van a megoldás!

Miért nem isznak elég vizet a macskák?

A kifejlett, felnőtt macskák napi vízszükséglete 55-70 ml víz/testsúlykilogram, azonban a legtöbb cica a világért sem hajlandó meginni az egészségéhez szükséges mennyiséget. Az ok nagyon egyszerű: rendkívül igényesek a víz tisztaságára és minőségére. Ez a magyarázata annak is, hogy sok cica csak a friss, csapról folyó vízből hajlandó inni, vagy csak akkor iszik, ha frissen töltötted a táljába. Ha a tál a padlón helyezkedik el és olyan útvonalon, ahol gyakrabban közlekedtek, már igen rövid időn belül porréteg úszhat a víz felszínén, ami a cicát zavarja, még ha ezt mi nem is annyira érzékeljük. A klóros vagy nagyon kemény víz szintén zavarhatja a cicát, erre is érdemes odafigyelni. Az itatókutak, mint amilyen EZ és EZ már rendelkeznek olyan szűrővel és keringető rendszerrel, ami nem csak lággyá, selymessé és tisztává teszi a vizet, de a keringetés hatására a frisseségét is hosszabb időre biztosítja. A cicák egyenesen imádják, a gazdik pedig dicsérik, hiszen ár-érték arányban az egyik legjobb választás.

Legyen tiszta, friss és elegendő

Miért fontos a macskák megfelelő folyadékfogyasztása?

A válasz nem meglepő: az egészségük miatt. Ahogy az embereknek, úgy a cicáknak is rendkívül fontos hogy megfelelő mennyiségben fogyasszanak vizet, így biztosítva legyen a megfelelő hidratáltságuk, egészséges veseműködésük. Ha megfelelő minőségű és mennyiségű vizet fogyasztanak a cicák, az csökkenti a húgyúti betegségek kialakulásának kockázatát és a kristályképződést, ez pedig rendkívüli fontossággal bír a bársonytalpú kedvenceink esetében.

Mit tegyek, hogy elég vizet igyon a cicám?

Figyeld meg a cicád vízivási szokásait és ösztönözd arra hogy elfogyassza azt a mennyiséget, melyet a súlya indokol. Mindig legyen tiszta, friss vize, lehetőleg szobahőmérsékletű és cseréld rendszeresen a táljában. Figyelj oda arra is, hogy a vizes edényét mindig tisztán tartsd és ha teheted szűrt, tisztított vizet adj neki. A legjobb ösztönzési módszer és a gazdik számára is kényelmes megoldás egy itatókút beszerzése, ami egész napra biztosítja a kedvencednek a friss ivóvizet. A szűrésből eredően a csapvíz tisztább lesz és klórmentessé válik, a folyamatos keringetés hatására pedig oxigénnel telítettebb lesz, ezzel együtt pedig mindig friss és kellemes ízű. Az itatókutak szűrői eltávolítják a külső és a vízben található szennyeződéseket, felesleges anyagokat, csökkentik a rossz ízeket, illatokat, melyeket talán mi emberi érzékszervekkel nem is tapasztalunk, de cicáink számára nagyon zavaróak lehetnek, hiszen ízlelésük is szaglásuk is jóval fejlettebb az emberénél.

TIPP! Ha úgy ítéled meg hogy nagyon kevés vizet iszik a cicád, vagy ha idős, beteg a kedvenced, akkor a szószos eledelét mindig hígitsd fel egy kis vízzel! Így is szívesen megeszik, te pedig nyugodtabb leszel, mert egy kis plusz folyadékot tudtál becsempészni az étrendjébe!

Melyik terméket javasolja a Macskamenta Klub?

Ha szeretnél itatókutat, itatószökőkutat vásárolni a cicádnak, a Hagen Catit Fresh & Clear termékeit ajánljuk, mert ár-érték arányban az egyik legjobbak az elérhető termékek között. Nem csak a könnyű, egyszerű, praktikus használat szól mellettük, de a minimalista, letisztult dizájn és az ár is. Jelenleg két változatban elérhető, a tartályuk három literes, de az egyik kúthoz etetőtál is kapcsolódik. Az egyszerűbb változatot ITT találod, a praktikusabbat pedig ITT tudod megrendelni.

Összeállítottam Neked egy galáriát is a termékről, nézd csak!⬇⬇⬇