Egyéb kategória,  Érdekességek

TOP 21 csodálatos és vicces macskás idézet, melyet alig ismerünk!

A legtöbb cicákról szóló idézetet már minden gazdi hallotta, úgyhogy mi most összegyűjtöttük azokat a kincseket és ritkaságokat, melyeket alig ismerünk! Ezek azok az idézetek, melyek varázslatos módon, néhol viccesen, néhol pedig megdöbbentő érzékletességgel jellemzik a cicák személyiségét és a gazdáikhoz fűződő különleges kapcsolatot.

„A szívben felgyülemlett fájdalom emberi szemmel nem látható, de a macska olvasni tud a fájdalomból.”

(Carol Bigley)

„Nekem nincsenek nagy ambícióim. Nyugodtan ülök a küszöbön, és derűsen szemlélem a nyüzsgő világot. Csak annyi kell nekem, amennyit fáradtság és megalázkodás nélkül tudok megszerezni. Ezért érem be olyan kevéssel. De egyhez ragaszkodom: a függetlenséghez. Én vagyok az egyetlen állat, amelyet még nem sikerült idomítani. Nem végzek mutatványokat, nem „szolgálok”, és nem adok kezet. Ezért sokan butának tartanak. A tárgyilagos közvélemény döntésére bízom, hogy ki a buta.”

(Bálint György)

„Az egyetlen valódi okunk a derülátásra: a macska. Ezt a kis prémes ragadozót semmi más módon nem lehetett volna ezer és ezer éven át hozzánk szelidíteni, mint rendíthetetlen, ellenszolgáltatást nem váró, feltétel nélküli szeretettel. A szépsége abszolút imádatával – a szabadsága, függetlensége teljes tiszteletben tartásával. Ha ez sikerült, az emberiség nem lehet egészen elveszve.” (Ottlik Géza)

„Sokféle macska él, igaz, de véleményem róluk az, hogy ha jellemük titka húz, tolmács nélkül is boldogulsz. Tudhatnád, a macska olyan, akár magad, vagy jómagam vagy mint a többi emberek: ahány, annyiféle lehet.”

(T.S. Eliot – A macska megszólítása)


„A macska: egy apró oroszlán aki imádja az egereket, gyűlöli a kutyákat és támogatja az embereket.” (Oliver Herford)


„Nyilvánvaló, hogy a macskának van humorérzéke. Éjjelenként – miután gondosan tanulmányozta a környékbeli kertek kerítéseit, és megállapította, hogy egyik kutya sem tud kijönni -, leül a kihalt úttest közepén, az ívlámpa alá, hogy mindenfelől jól meg legyen világítva, és buddhistához méltó nyugalommal mosakszik. A kutyák a kerítéseknél őrjöngenek, hörögnek, vicsorognak, de a macska mintha nem is hallaná őket.”

(Popper Péter)


„A macskák kíváncsiak, de utálják bevallani.” (Mason Cooley)


„A hazugság olyan, mint egy macska: Meg kell állítanod, mielőtt kijutna az ajtón, vagy nagyon nehéz elkapni.”

(Charles M. Blow)


„A macskának van hiúság nélküli szépsége, erőszakoskodás nélküli ereje, bátorsága vadság nélkül és az ember minden erénye az ő kötöttségei nélkül.” (Lord Byron)


„Mivel bárki, aki valaha is hosszú ideig tartózkodott egy macska körül, jól tudja, hogy a macskák óriási türelemmel bírnak az emberi fajta korlátaival szemben.”

(Cleveland Amory)


„Amikor rosszul érzem magam, csak a macskáimat nézem, és visszatér a boldogságom.” (Charles Bukowski)„Mi nagyobb ajándék, mint a macska szeretete?”

(Charles Dickens)„Az élet nyomorúságai előtt két menedékhely létezik: a zene és a macskák.” (Albert Schweitzer)


„A macskám soha nem nevet és nem panaszkodik, de mégis mindig érvel.”

(Miguel de Unamuno)


„Minden macska tulajdonosa tudja, hogy igazából soha senkinek nincs macskája.” (Ellen Perry Berkeley)


„A miau olyan, mint az aloha – bármit jelenthet.”

(Hank Ketchum)


„A macskákat szerető emberek a legnagyobb szívvel rendelkeznek.” (Susan Easterly)


„Több zen mesterrel éltem együtt – mindegyik macska volt.”

(Eckhart Tolle)


„A macska az egyetlen állat, akinek sikerült megszelídítenie az embert.” (Marce Mauss)

„A macskáknak nem kell megmutatni, hogyan érezhetik jól magukat, mert e tekintetben rendíthetetlenül ötletesek.”

(James Mason)

„A macskák meglehetősen kényes lények, és nagyon sok betegségnek vannak kitéve, de soha nem hallottam még egyről sem, aki álmatlanságban szenvedett volna.” (Joseph Wood Krutch)

Te is ismersz egyet?