Egyéb kategória,  Érdekességek,  Utazás

Doromboló elnökök – Az amerikai Fehér Ház macskái

Az amerikaiak imádják a macskákat és ez alól bizony az elnökök sem kivételek. Idén, tizenhárom macskamentes év után újra macska dorombol a Fehér Ház falai között. Láttad már az új lakót, Willow -t aki egyenesen egy farmról dorombolta be magát a macskákat megillető elnöki házba? 

Bár a kutyák jelenléte jóval megszokottabb a Fehér Házban, a Biden és Bush családon kívül más elnökök is például Clintonék, Jimmy Carterék vagy Gerald Fordék is tartottak macskát, sőt, lakott már a Fehér Házban hörcsög, mosómedve és madár is. Legérdekesebb lakó mind közül szerintem Herbert Hoover Billy nevű oposszuma volt. Mindösszesen három elnök nem tartott semmiféle háziállatot: James Polk, Andrew Johnson és Donald Trump.

Kiváncsi vagy te is a leghíresebb doromboló elnökökre? Olvass tovább és ismerd meg őket!

Willow cica, az új bársonytalpú elnök

Januárban a First Lady Twitteren mutatta be a Fehér Ház új elnökét Willowt, nézd csak, ő az:

A képek alapján az új lakó hamar birtokba vette új helyét, hiszen a Fehér Ház hatalmas és rengeteg a felfedezni való, főleg egy macska számára.

Willow története két éve kezdődött amikor egyszerűen felsétált a színpadra, ahol épp Joe Biden felesége Jill tartott beszédet.  Azonnal megvolt az összehang közöttük, mondhatjuk, hogy szerelem volt első látásra. Bár ennek már két éve Willow idén végre beköltözhetett új otthonába, ahol nem ő az egyetlen négylábú. A kétéves szürke cirmos nevét Willow Grove városáról kapta.

A leghíresebb macskák, akiknek eddig a Fehér ház otthont adott

Nézzük meg néhányat a leghíresebb elnöki macskák közül:

  • Abraham Lincoln (1861-1865) macskái: Tabby és Dixie. Egyszer Lincoln félig viccesen (bár az is lehet, hogy teljesen komolyan) megjegyezte, hogy Dixie egymaga okosabb, mint az egész kabinetje.
  • Rutheford B. Hayes (1877-1881) macskái: Piccolomini aki egy olasz tábornok után kapta a nevét és Slam a sziámi macska. Slam volt az első sziámi macska az Egyesült Államokban. Sajnos a macska még ugyanebben az évben megbetegedett, és elpusztult. Tetemét a mezőgazdasági minisztériumnak adták oda, de nem tudni, hogy mi történt a kitömött kisállattal.
  • William McKinley(1897-1901) macskái: Valeriano Weyler és Enrique DeLome, mindkét cica angóra macska volt. Nevüket a spanyol tábornok és a spanyol nagykövet után kapták.
  • Theodore Roosevelt (1901-1909) macskái: Tom Quartz és Slippers. Roosevelt elnök imádta az állatokat, az ő elnöksége alatt élt a Fehér Házban patkány, nyúl, hörcsög, gyík, sőt medve is, hogy csak a legkülönlegesebb lakókat említsük. Slippers a sok egzotikus állat mellett is különlegesnek számított, hat ujja volt mindegyik tappancsán. Míg Slippers igazi előkelő macska volt Tom inkább vad. Nevét Mark Twain Roughing It című novellájának szereplője után kapta.
  • Woodrow Wilson (1913-1921) macskái: Puffins és Mittens akiknek a kedvenc időtöltésük állítólag az ebédlő asztalon való szunyókálás volt.. Wilson elnök esetében az érdekesség, hogy negyvennyolc juhot tartott, és gyapjúkat a Vörös Keresztnek adományozták.
  • Calvin Coolidge (1923-1929 macskái: Blacky és Tiger illetve két nagymacska Tax Reduction és Budget Bureau. Az oroszlánkölykök Dél Afrikából érkeztek az elnöki házba. Az elnök gyakorlatilag egy teljes állatkertet tartott a Fehér Házban.
  • John f. Kennedy (1961-1963) macskája: Tom Kitten vagy ahogy néha hívták Tom Terrific. Az elnök allergiás volt a macskaszőrre így Tom-ot elajándékozták a Fehér Ház egyik munkatársának Mary Gallagher-nek , ezután már csak látogatóban járt a Fehér Házban amikor az elnök házon kívül volt. Érdekesség Tomról, hogy ő volt az első Kennedy-állat, aki 1961 januárjában megérkezett a Fehér Házba. Kennedyéknek végül sok házi kedvencük lett. További érdekesség, hogy 1996-ban Tom Kitten egyetlen eredeti nyomtatott fényképe 14 950 dollárért kelt el az aukción.
Nem csak a gazdik, Tom is a kamerák kereszttüzébe került néha
  • Gerald Ford (1974-1977) macskája: Shan. Teljes neve Shan Shein volt, nevét a kínai város után kapta. Majdnem pontosan száz évvel Siam rövid uralkodása után ő volt az első sziámi macska a Fehér Házba.
Shan Shein bújós cica volt
  • Jimmy Carter (1977-1981) macskája: Az elnök lánya, Amy is egy édes sziámi macskát vitt magával a Fehér Házba. A macska teljes neve Misty Malarky Ying Yang volt. Rövid nevén csak Misty.
  • Ronald Reagan (1981-1989) macskái: Cloe és Sara. Bár ők sosem költöztek be a Fehér Házba. Az elnök farmján a Rancho del Cielo farmon éltek.
  • Bill Clinton (1993-2001) macskája: Socks vagyis Zokni. A leghíresebb elnöki macska eddig Bill és Hillary Clinton fekete-fehér macskája volt. Állítólag lányuk, Chelsea éppen hazafelé tartott zongoratanárától, amikor a karjaiba ugrott egy cuki cica, ők pedig megtartották, és 1992-ben magukkal vitték a Fehér Házba. Igazi médiasztár lett, a fotósok mindig megpróbálták közelebb csalni, amikor kint járt, így egy idő után Clintonék csak pórázon sétáltatták.
Zokni és a rajongók (ja és ott van az elnök is…)
  • George W. Bush (2001-2009) macskája: India „Willie”. Socks-hoz hasonlóan neki is önálló weboldala volt. India 18 éves korában, 2009. január 4-én halt meg a Fehér Házban, néhány héttel azelőtt, hogy kiköltöztek volna.

Ezek a különleges otthonra és gazdára lelt cicák is ugyanolyan macskák, mint a mi kis kedvenceink, abban pedig biztosan egyetérthetünk, hogy függetlenül attól, hogy hol élnek, minden macskának jár az elnöki kényeztetés! Te is így gondolod?

-Írta: Homlok Bianka-


CICAVITAMINOK

TTÁBLÁZATBA RENDEZVE AZ ÖSSZES MIKRO-, MAKRO- ÉS NYOMELEM, ÁSVÁNYI ANYAG ÉS VITAMIN! 
Tudd meg hogy milyen szerepük van a cicáink életében, milyen tüneteket okoz a hiányuk és hogy milyen forrásból pótolhatóak! 


LETÖLTÖM INGYEN!