macska búcsúzik a kutyától videóban
Egyéb kategória,  Érdekességek

Szívszorító videó – Így vesz utolsó búcsút egy cica legjobb kutyabarátjától…

Sokan feltételezik azt, hogy a cicák távolságtartó, önző házikedvencek és csak azt szeretik, akik enni ad nekik. Macskagazdiként mindig is tudtuk, hogy ez egyáltalán nem így van, de ha valakiben maradt volna egy cseppnyi kétely is, ezt a megható pár percet látva, most biztos szertefoszlik! Szívszorító videó örökítette meg azt a pillanatot, amikor egy cica végső búcsút vett legjobb barátjától.

1996-ban az ASPCA által a Companion Animal Medical Project részeként végzett felmérés (a VCA Állatkórház közreműködésével) megállapította, hogy a macskák a társuk elvesztése után (legyen az cica, vagy más állat, akivel együtt éltek) 46 százaléka étvágytalanná és kedvetlenné vált. Sokuk alvási problémákkal is küzdött és egyes esetekben megváltoztatták az eddig megszokott alvóhelyüket is a házban. A veszteségre reagáló macskák körülbelül 70 százalékának megváltoztak a  nyávogási szokásaik, némelyikük jóval halkabb lett, mások pedig sokkal többet nyávogtak.

Tye és Bunny sok boldog évet töltöttek együtt, miután örökbe fogadta őket Erica Kutzing, a New York-i South Beach-ben élő állatmentő és hospice gondozó. Erica a Newsweeknek elmondta, hogy Tye a mikroftalmia nevű betegséggel együtt élte életét. Ez egy születési rendellenesség, ami azt jelentette, hogy egész életében vak volt, de ennek ellenére teljes és változatos életet élt, miután Kutzing megmentette.

„Mindennap eljött velem dolgozni, és könnyedén játszott más kutyákkal. Több ezer cica és kölyökkutya nevelésében segítettem eddig, és mindegyiket szerettem. Mégis Ő volt igazán a lelki társam.”– mondta a gazdi.

Amikor Tye betegsége súlyosbodott, és világossá vált, hogy nem fogja túlélni, a gazdi fontosnak érezte, hogy Bunny még egy utolsó búcsút vegyen a „legjobb barátjától”. Állítása szerint úgy érezte, hogy szükség volt arra, hogy a cica tudja mi történik. A végső találkozást egy videóban rögzítette, amit a TikTokon eddig több mint 5 milliószor néztek meg. Ha még nem láttad, íme:

Forrás: EKKYKAY/ERICA KUTZING

Amíg meglehetősen kevés bizonyíték van arra, hogy hogyan reagálnak a bársonytalpú kedvenceink akkor, amikor elveszítik egy kutyatársukat, addig Bunny a cica megcáfol minden érvet arra vonatkozóan, hogy a macskák érzelemmentes és önző lények lennének. Bunny viselkedése a „legjobb barátja” Tye szomorú halálára bizonyíték lehet mindenki számára, hogy megérzik és pontosan tudják milyen esemény várható és ez igenis komoly érzelmeket vált ki belőlük.