Érdekességek,  Macskafajták

Világ macskái – A Maine Coon

A Maine Coon cicákat szelíd óriásnak becézik és nem véletlen ez az elnevezés. A Maine Coon macskák kilenc és tizenegy kiló közöttire nőnek, szőrük dús és hosszú. Jellemző, hogy a talpukon is nő szőr, valamint hogy a fülükön bojt van. Pofijuk markáns, szinte oroszlánszerű. Színük az aranyon kívül bármilyen lehet.

A világon az egyik legnépszerűbb állat és itthon is egyre elterjedtebb. Amerika Maine tagállamának jelképe. Eredetileg a telepesek hajóin érkezhetett Amerikába, egér és patkányfogóként. Talán innen származik az, hogy ez a fajta kifejezetten szereti a vizet, akár a pocsolyát, akár az itatótálkát. Az eredetével kapcsolatban egyébként rengeteg legenda áll fenn, például Marie Antoinette macskáinak kalandos története, vagy a macska és a mosómedve képtelen kereszteződése.

A Maine Coonoknak nagyon jó természetük van. Okosak, ragaszkodóak, jól nevelhetőek. Pórázra is lehet őket szoktatni, persze ehhez azért némi türelemre is szükség van. Nagy a mozgás- és szeretet igényük. Ha egyedüli cicaként vannak tartva, sokkal inkább szükségük van az emberi érintésre. Könnyen összeszoktathatóak más cicákkal is, a többségüknek barátkozó természete van.

Ez a fajta alkalmas azoknak a gazdiknak, akik igénylik, hogy szoros kapcsolatuk legyen a cicájukkal és van is rá idejük, hogy foglalkozzanak kedvencükkel. Őket nem szabad elhanyagolni, mert hamar meglátszik majd a lelkiállapotukon.

Aktív, játékos, gyerekek mellett is tartható cicák. Sok törődést és időt igényelnek, de könnyen alkalmazkodnak, így remek családtag válik belőlük. Olyanoknak ajánljuk, akik nem ijednek meg egy aktív cicától és annak foglalkoztatásától. Még több érdekességet szeretnél a Maine Coon cicákról megtudni?Akkor kattints IDE és IDE is!