Érdekességek,  Macskatartás, nevelés

9 furcsaság, ami CSAK a macskagazdikra igaz és mások bolondnak néznek miatta

Mondták már, hogy macskabolond vagy? Néztek már rád kikerekedett, csodálkozó tekintettel mások, amikor a macskáddal való együttélésről meséltél? Az emberek macskák iránti megszállottsága meglehetősen erős, és sokféleképpen megnyilvánulhat. Tagadhatatlan, hogy nagyon szeretjük a cicákat és rajongásunk számos (más emberek számára) furcsa szokásokban is megnyilvánul. Összegyűjtöttem most nektek a TOP9-es macskagazdis bolondériát és az írás közben még én is jól megmosolyogtam, hogy (a macskáinkhoz hasonlóan) mennyire dilisek tudunk lenni.

Nem mindenki fogja megérteni a cicák iránti rajongásodat

…és nem is kell nekik. Pont elég az, ha téged boldogsággal tölt el egy szőrös, bársonytalpú dorombológép közelsége és szeretete. Nem mindenki értékeli úgy a macskaintelligenciát, vagy a cicák szokatlan viselkedését, ahogyan te – ez pedig így van rendjén. Neked nem okoz gondot egy macska nyávogására ébredni, vagy a macskaalom tisztításával kezdeni a napodat, sőt az sem, ha hajnal háromkor vágtázó macskatappancsok dobogására kell felriadnod a legszebb álmodból. Számodra ez semmi ahhoz a szeretethez képest, amit a macska mindennap az öledbe telepedéssel, vagy a hosszú simogatásokkal és dorombolásokkal ad. De minek is magyarázzam… Ha cicagazdi vagy, úgyis érted.

Bolondok vagyunk? Minden bizonnyal, mert ez a 9 macskagazdis furcsa szokás, még minket is mosolyra fakasztott! Mindegyikben magadra ismersz?

1. Átépíted a lakást

Szereltél már fel polcokat a falra? Na persze nem a könyveknek, hanem a macskádnak, hogy fel tudjon rá mászni! Neked is egy csodálatos és modern macskalakosztály díszíti a nappalidat? Tettél macskahálót az erkélyedre és az ablakokra, hogy a kedvenced élvezhesse a friss levegőt? A tény, hogy az egész életteredet átrendezted egy macska kedvéért, mások szemében már nagyon furcsává tesz, az pedig még inkább, hogy pokolian boldog vagy attól, hogy a macskád szabadon élvezheti!

2. Mindenféle kütyüt és bizb@szt megveszel, ami macskás

Nem, itt nem csak azokról beszélünk, amire a macskádnak az életviteléhez szüksége van. Az teljesen természetes, ha veszel neki kaparófát, játékokat, viszont az a hetvenhárom akármi, amit semmire se használsz, de macska díszíti, az ötödik macskás bögre, vagy a tizedik macskás póló már furcsává tesz, az meg még inkább, hogy mindegyikre nagyon büszke vagy, főleg ha még macskaszőr is van ráragadva!

3. A nyaralásodról kérdeznek, de macskákról beszélsz

Amikor az emberek a legutóbbi nyaralásodról kérdeznek, tutira a macskákról is szót ejtesz, akikkel találkoztál, hát nem furcsa!? Bónusz pont jár azért, ha még le is fotóztad őket és a meglátogatott híres helyek és látványosságok fotói mellett ezeket is előszeretettel mutogatod (vagy megosztod egy szuper macskás csoportban, például itt!)

4. A közösségi felületeidet is macskázásra használod

Jelen vagy a közösségi felületeken, szinte napi szinten követed az eseményeket, de nem ám a nagyvilág dolgairól tájékozódsz! Macskás csoportokban töltöd el az idődet, humoros macskás oldalakat böngészel és vicces videókat nézel (nyilván macskákról, hát mi másról!?)

Követed a híres macskákat, a macskabarátokat, a macskamentőket, a macskaspecifikus márkákat… és az algoritmusnak nem okoz gondot, hogy még több ilyen tartalommal  szolgáljon ki, tehát gyakorlatilag minden macskás dolgot eléd rak, mindig. Apropó, a Macskamenta Klubot már bekövetted?

5. Nem kell ébresztőóra a felkeléshez

Nincs ébresztőórád, vagy egyáltalán nem használod, hiszen a macskád belső órája tökéletes pontossággal jelzi a felkelés (és az etetés) idejét, ami biztosan korábban van annál, mint ameddig aludni terveztél. Biztos lehetsz benne, hogy a macskádra van bízva, akkor reggel soha sehonnan nem fogsz elkésni, mert ő már hajnalban ébreszt…

6. Gyakran jelez a telefonod, hogy kevés memória áll rendelkezésedre

…persze, mert tele van macskás képekkel és egyszerűen egyiket sem vagy képes törölni! Minden aranyos alvópozíciót, amelyben a szőrös haverod fekszik, szorgosan dokumentálsz (és valószínűleg meg is osztasz valamilyen macskás közösségi oldalon). Videók arról, ahogy a macskáddal játszol, vagy éppen egy-egy meghitt pillanatról, amikor a doromboló társad a naplemente fényében ül.  Tagadhatatlan, hogy a macskák őrülten aranyosak és fotogének, mi pedig szívesen megtöltjük a telefonunk memóriáját a képeikkel!

7. Soha nem veszel el egyetlen buliban sem

A barátaid mindig tudják hogy hol találnak, hiszen a macskagazdik többsége introvertáltabb, nem szereti a hangos zenét, ha pedig a háznál van egy macska is, vagy esetleg egy macskabarát, akkor te a nyugis zugok mellett, őket is tutira megtalálod és inkább az ő társaságukat választod és nem a táncparkett közepét!

8. Nem zavarod meg a macskát

Ha a macska az öledbe fekszik, nem mersz felkelni és felébreszteni, inkább kivárod, amíg kialudta magát. Ha egy aranyos cica dorombol az öledben, egyszerűen moccani sem fogsz, ez pedig nem egy jófej cselekedet, hanem a gazdik egyik alaptörvénye. Nehéz elképzelni attól megnyugtatóbb dolgot, mint egy szundikáló, doromboló barátot, aki hozzád simul. Bár a végtagjaid zsibbadnak, vagy van hogy WC-re is ki kellene menned, de kibírod és meg se mozdulsz, hogy ne ébreszd fel a macskát!

9. Minden nyau jelentésével tisztában vagy

A doromboló állatok nyávogása bizonyos viselkedések vagy állapotok esetén eltérő lehet, de te tökéletesen tisztában vagy a macskák kommunikációjával, pontosan tudod hogy melyik nyávogás mit jelent. Egy olyan ember számára, aki nem él macskával, a nyávogás csak nyávogásnak hangzik, de Te, akinek a macska családtag, mindent megértesz, amit mond! Tudod, ha doromboló társad éhes, figyelemre vágyik, vagy legyet kerget, sőt azt is, ha beteg és ezt szeretné a tudtodra adni.

10. Minden napra jut egy mosoly, egy nevetés

Egy macskával együtt élni nem csak azt jelenti, hogy van egy szőrös társad, egy nyávogó barátod, egy doromboló családtagod, hanem azt is, hogy minden egyes napodban van egy olyan pillanat, amikor mosolyra görbül a szád, nevetésre nyílik az ajkad. A macska vidámabbá és kiegyensúlyozottabbá tesz, gondoljanak bármennyire is bolondnak mások!

Tagadhatatlan, hogy egy doromboló baráttal élni hihetetlenül szórakoztató és az is, hogy nem csak nekik, de nekünk is van számos furcsaság az életünkben. Macskásnak lenni boldogság és a világon egy olyan fénysugár, ami kicsit minden egyes napunkat beragyogja.