Érdekességek

Tényleg látják a macskák az elhunyt lelkeket és szellemeket?

Bizonyára minden macskagazdinak van egy olyan története, melyben a cicája minden különösebb ok nélkül, meredt tekintettel néz egy pontot, vagy furcsa, addig szokatlan dolgokat kezd el művelni. Vajon mi lehet az oka? Tényleg képesek a túlvilággal kapcsolatot teremteni és elhunyt lelkeket érzékelni?

A macskák másként érzékelik a világot

Már az ókortól kezdve különleges képességekkel ruházták fel a macskákat, számos varázslatos legenda és mítosz szereplői, misztikus állatok. Ezek tudatában talán nem is olyan furcsa, ha a számunkra megmagyarázhatatlan és néha szokatlan tetteiket azzal magyarázzuk, hogy szellemeket látnak. Meredten néznek egyetlen pontot hosszú percekig, furcsa hangokat adnak ki minden különösebb ok nélkül, vagy hirtelen megijednek valamitől, amit mi nem is érzékelünk.

Tényleg látják a macskák a szellemeket?

Tudományosan nem bizonyított tény, mint ahogy az sem, hogy egyáltalán léteznek-e szellemek, vagy kapcsolatot lehet-e teremteni elhunyt lelkekkel. A megfigyelések, tapasztalatok és különös esetek azonban egyre jobban azt bizonyítják, hogy igen. Nem csak hogy léteznek túlvilági kapcsolódások, különböző entitások, de a macskák képesek arra is, hogy ezeket érzékeljék. Nem hiszed? Nézz megnéhány videót erről, egészen elképesztő!

Mit tudnak ők, amit mi nem?

A cicák sokkal tisztább „radarokkal” rendelkeznek, mint az emberek, hallásuk, szaglásuk jóval kifinomultabb nálunk, szemük pedig azoknak az ultraibolya sugaraknak a befogadására is alkalmas, amiket mi sohasem látunk. Látásuk alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, és bár a színeket rosszul érzékelik, szürkületben és a teljes sötétségben is jól látnak, tájékozódnak. Ösztönösen megérzik, ha a gazdájuk rosszkedvű, képesek viselkedésükkel előrevetíteni a rossz történéseket, eseményeket, érzékelik a betegségeket, sőt dorombolásuk gyógyító erővel rendelkezik.

Olyan asztrális erőket képesek mozgatni, hogy jelenlétükkel védelmet is nyújtanak és pozitívan befolyásolják hangulatunkat, egészségünket, otthonunkba pedig meghittséget és nyugalmat árasztanak. Állítólag képesek megvédeni a családot és a lakást is a negatív, ártó energiáktól, sőt az átkokat is semmlegesítik. Végy az öledbe egy macskát és simogasd, nem csak megnyugszol tőle, de minden rontást le is vesz rólad!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek a témában:

A macskák színe meghatározza mágikus erejüket

A fekete macskás legendák nyomában

10 egyértelmű jel, hogy a macskád szellemet lát