Macskatartás, nevelés

Ne hagyd elveszni a cicádat – Helló, macskaháló!

A falusi élet velejárója a kutyaugatás, amit sok esetben a kerítés tetején magát teljes biztonságban érző és kéretve sétálgató macskák generálnak. Vidéken teljesen megszokott, hogy a macskák szabadon járnak a porták között, igazi „vad életet” élve, egeret fognak a hátsó udvarban, vagy pockot a mezőkön. De mi a helyzet a városi cicákkal?

 A „vadmacskákból” házi kedvencek lettek és a napi rutin – vadászat – már csak az ösztönökben maradt meg. A cicák a lakásban élnek, a kedvenc ételeiket kapják és a legfontosabb feladatuk, hogy a gazdi örömét lelje bennük. Hogy a cicák kedvébe járjunk és mégse kelljen csak a lakásban leélni az életüket, szívesen engedjük ki őket az erkélyre is, ahol kalandot találnak, az érdekes dolgok ott történnek. Azért, hogy a cicák ne vesszenek el egy formásabb veréb után ugorva, érdemes őket macskahálóval védeni. A macskahálót már évek óta használják a cicák megóvása érdekében.

Habár úgy tartják, hogy a cicák a talpukra esnek, de egy több emeletes zuhanás után közel sem biztos, hogy ennyire szerencsések lesznek. Illetve félő, hogy a tápláléklánc egy erősebb tagjával sodorja össze őket az élet, miközben a hazavezető utat keresik.

A macskahálót egy rögzített keretre erősítik, amely keret a teljes teraszt, erkély körülöleli, hogy a cicák élettere biztonságosan megnövelhető legyen. A macskaháló biztosítja, hogy kedvencünk a természethez közelebb kerülhessen, ugyanakkor biztonságban tudhassuk akkor is, ha épp dolgozni megyünk.

Ha te is szeretnéd a bársonytalpúdat biztonságban tudni, keresd a Hello, macskaháló! csapatát, akik néhány méret, cím és fotó alapján rövid határidővel adnak árajánlatot és készítenek szökésbiztos védvonalat a kedvenceidnek.