Érdekességek,  Macskatartás, nevelés

A macskák titkos élete: mit csinálnak, amikor nincs otthon senki?

Nincs otthon a macska, cincognak az egerek? De mi van akkor, ha nincs otthon a gazda, akkor mit csinál a macska? Van a macskának egy titkos élete, amibe maximum csak akkor láthatsz bele, ha bekamerázod a lakást. Ha nem akarod, vagy tudod bevetni a technika vívmányait, akkor csak olvasd el a cikkünket! Most megtudhatod mivel töltik az idejüket, hogyan játszanak és hogyan gondoskodnak magukról, valamint hogy milyen érdekes dolgokat csinálnak a macskák akkor, amikor senki sem látja őket.

Nincs otthon senki, kinyílik Nárnia titkos világának kapuja

Ha egyedül hagyod a macskád, akkor számára megnyílik egy új dimenzió, ahol új lehetőségek várnak rá. Átlép a cicád Nárniába és igazán titkos dolgokat művel. A macskák mindig is titokzatos és különleges lények voltak, akik rendkívül függetlenek és önállóak. Amikor nincs otthon senki, a macskák szabadon mozoghatnak és felfedezhetik a környezetüket, semmi és senki nem akadályozza őket meg ebben. Ez lehetőséget ad számukra, hogy kielégítsék a kíváncsiságukat és felfedezzenek új helyeket az otthonotokban és persze olyat is megcsinálhassanak, amit a gazda jelenlétében szigorúan tilos.

Nahát! Ebben még sosem ültem! Kipróbálom.

Szabad a vadászat, szabad a préda!

A macskák természetüknél fogva ragadozók, a vadászat számukra lételem és mindegy hogy a préda egy papírgalacsin, egy egér, vagy a Te bokád. Amikor nincs otthon senki, a macskák gyakran vadásznak, még akkor is, ha egyáltalán nem szorul rá az élelem megszerzésére és a tálkájába mindig kerül aszpikos eledel, hiszen ösztöneik ezt diktálják. Ez a vadászat lehetőséget ad számukra, hogy kifejezzék az ösztöneiket és használják a vadászathoz szükséges készségeiket.

Hohó! Ezt itt most levadászom és elrejtem!

Csupa móka, kacagás és játék az élet!

A macskák kifejezetten szeretnek játszani és szórakozni, még akkor is, ha ehhez egyáltalán nincs társuk. Amikor nincs otthon senki, a macskák különböző játékokkal és tárgyakkal játszanak és bizony előfordul hogy ez pont a legújabb Michael Kors cipőd, a kanapéd sarka, vagy a szőnyeged rojtjai. Lehet, hogy felfedeznek majd egy gombot vagy egy papírgalacsin-t, és órákon át szórakoznak vele, de persze az is könnyen megesik, hogy a fürdőszobai papírtermékeket szedik szét apró darabokra. A játék segít nekik levezetni az energiájukat és szórakoztatja őket, különösen akkor a legjobb a móka, amikor nincs otthon senki.

Tiltott zóna. De biztos nem veszik észre…

Játék után édes a pihenés…

Ha már szétszedte a lakás, evett, ivott és levadászta a díszpárnát, akkor jöhet a jól megérdemelt pihenés. Amikor nincs otthon senki, a macskák akkor is olyan kényelmes helyeket keresnek maguknak, ahol nyugodtan pihenhetnek és igen, megesik, hogy ezek bizony tiltottak. Ágy, kanapé, fotel, puha párna, vagy éppen a tilos zónába tartozó asztal, konyhapult, ruhásszekrény. Az alvás segít nekik regenerálódni és feltöltődni energiával, igazán nem haragudhatsz meg rá!

Rettegjetek. Közeledik a karácsony…

A kommunikáció fontos. Akkor is, ha nincs kivel…

A macskák gyakran kommunikálnak egymással és sokszor még akkor is mondják a magukét, ha az égegyadta világon senki nincs a közelükben. Szeretik használni a hangjukat, testbeszédüket, ezzel jelzik egymásnak és neked az érzelmeiket, szükségleteiket. Akkor is kifejezi ezeket, ha senki nincs a közelében és bizony az is előfordulhat, hogy csak a hiányod az, ami miatt az egyedül töltött idejében nyávog.

A függetlenségük, a vadászösztöneik, a játék és a pihenés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a macskák boldogok és elégedettek legyenek és ezek megélése még akkor is nagyon fontos, amikor egyedül vannak és nincs otthon senki.