Érdekességek

Mobilozó macskák! Az 5 legjobb játék alkalmazás, amit a macskád imádni fog!

Tudtad, hogy ma már nem csak az emberek használhatják a modern technológia vívmányait? Figyelj, mert megmutatjuk a legjobb appokat, melyekkel a legtutibb mókában lesz része a cicádnak! Ezek a mobiltelefonra és táblagépre fejlesztett alkalmazások kifejezetten macskák szórakoztatására készültek, töltsd le, próbáljátok ki és persze készíts róla egy videót is a Macskamenta csoportba, hogy másokat is megnevettess!

Cat Alone és Cat Alone 2

Az egyik legnépszerűbb játék, amit érdemes megemlíteni a macskák számára készült alkalmazások közül  a Cat Alone, melynek a népszerűségére való tekintettel már elkészült egy második része is. Ha a macskád szeret vadászni és játszani, akkor ez az alkalmazás tökéletes választás lesz a számára!  Az alkalmazásban interaktív játékokat fedezhetnek fel a macskák, amelyek segítik a szórakozásukat, lekötik a figyelmüket, de fenntartják az aktivitásukat és elűzik az unalmat is.

Míg az első részben az egérkergetést és a légyfogást próbálhatják ki a szőrös négylábúak, addig a Cat Alone 2-ben már többek között halászatot és csillagüldözést is kínál, hogy ki-ki habitusa és kedve szerint tudjon válogatni.  A játékok mozognak és változnak, hogy folyamatosan fenntartsák a cicád érdeklődését. Figyeld meg, ahogy izgatottan próbálja elkapni az egereket vagy a lézersugarat, és élvezd a játékot együtt vele! Az alkalmazás elérhető az iOS és az Android rendszerekben, így bármilyen okostelefonon vagy táblagépen játszható.

Cat Fishing 2

A macskák szeretik a halakat, és most már nem csak az akváriumot figyelhetik érdeklődve, hanem a képernyőn is megpróbálhatják elkapni őket. Az alkalmazásban halak mozognak és ugrálnak, ha pedig ezzel felkeltették a cicád érdeklődését, bizonyára megpróbálja majd el is kapni őket! Ez a játék nem csak remek lehetőség a macskák szórakoztatására, de segít a kedvencednek abban is, hogy fejlődjön a koordinációja és a reakcióideje, nem mellesleg pedig kiélje természetes vadászösztönét. A játék használatával azonban készülj fel rá, hogy az okos eszközöd képernyője tutira karcos lesz, nem árt beszerezned mellé valami hiperszuper üvegfóliát is, hogy megvédje!

Cat Clicker Training

Ez az a játék, ami tulajdonképpen nem is játék, hanem egy olyan alkalmazás, ami a macskák tanításában segít, mégpedig klicker segítségével. Tudod mi a klicker? Egy apró szerkezet, ami klikkelő hang kiadásával (és emellett a gazditól kapott jutalomfalattal) erősíti meg a kedvencekben a pozitív viselkedési mintát. A kutyatulajdonosok biztos jobban ismerik, hiszen ők sokkal többet alkalmazzák, azonban a macskák esetében is nagyon hasznos találmány! A kattintásos tréning egy pozitív megerősítésen alapuló módszer, amely segít a macskáknak új trükköket és viselkedéseket megtanulni, az alkalmazása pedig a Cat Clicker Training segítségével az okos eszközökre költözött. Az app segítségével könnyedén kialakítható egy érdekes kommunikációs rendszer a macskával és fejleszthető a köztetek lévő kapcsolat is, mindemellett pedig nagyszerű szórakozást nyújt mindkettőtöknek. Az iOS és az Android rendszerekben is elérhető, az alábbi videó pedig bemutatja a működését.

Friskies JitterBug

Ha a macskád imádja a rovarokat, akkor ez az alkalmazás garantáltan elnyeri majd a tetszését, meg persze ettől függetlenül is, ha időnként rákattan az izgő-mozgó dolgokra! A feladat nagyon egyszerű: a képernyőn megjelenő rovarokat kell megkaparintani, miközben azok mozognak és pattognak. Szinte biztos, hogy hosszú időre leköti a macskád figyelmét és mindketten jót szórakoztok majd: ő a vadászat öröme miatt, te pedig miatta, hiszen garantáljuk, hogy mosolyt csal majd az arcodra a bogárvadászata!

Cat Translator

A fenti játékok közé idecsempésztünk egy kakukktojást is, ami inkább a gazdi szórakoztatására készült. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit próbál mondani a macskád, töltsd le ezt az applikációt és próbáld ki: nem garantáljuk hogy korrektül fordít, de hogy vidám perceket okoz majd, az tuti!

Paint for Cats

Mennyiszer hallottunk már arról, hogy majmok és elefántok képeket festenek, sőt ezeket még időnként borsos áron értékesíteni is tudják! Miért ne festhetne egy képet a Te macskád? Hogy megkönnyítsük a dolgod, találtunk hozzá egy érdekes alkalmazást, a Paint for Cats-et! A macskád a képernyő érintésével és mozdulataival különböző színes foltokat hozhat létre, ami néha vicces, néha érdekes művészeti alkotásokat eredményez. Az alkalmazás sajnos csak az iOS rendszerben érhető el, így csak azok a cicagazdik élvezhetik az élményt, akik csak iPhone vagy iPad eszközökkel rendelkeznek.

Ha első hallásra hülyeségnek is tartod a macskák számára készült alkalmazásokat, néha megéri egyet-egyet kipróbálni és felejthetetlen, mókás pillanatokat átélni. A szórakozás mellett ezek az izgalmakkal teli játékok levezetik a cicák energiáját, stimulálják az érzékszerveit és lehetőséget adnak a természetes ösztöneik kiélésére is.