Egyéb kategória

Gabonamentes macskaeledel? Teszteltük!

A Macskamenta Klub évei alatt többször előfordult, hogy egy-egy terméket teszteltem, kipróbáltam, vagyis nem én, hanem lelkes tesztalanyaim: Bizsu és Fanta, akik elsősorban az ehető finomságok rajongói.

Hazánk piacán nemrég kerültek forgalomba azok a száraz- és nedves macskatápok, melyek speciális összetételük miatt, tökéletesen emészthető és tápláló eledelt jelentenek a cicák számára. Egyrészről rendkívül magas a hústartalmuk, másrészről olyan természetes antioxidánsokat és esszenciális zsírsavakat is tartalmaznak, melyek nem csak az emberek, hanem a macskák számára is elengedhetetlenek a tökéletes egészséghez. A tápokból ugyan teljes mértékben hiányoznak a gabonák, ezek helyett azonban gránátalmamaggal, lazacolajjal és cukorrépapéppel dúsítottak, ezekkel együtt pedig erősítik az immunrendszert, kedvezően hatnak a sejtvédelemre, támogatják a vesék és húgyutak működését és védik és egyensúlyban tartják a bélflórát és a hozzájárulnak a belek egészségéhez. Ez utóbbit Bizsu macskám esetével rögtön alá is támasztanám…

Hogy is mondjam diszkréten? Kicsit „szeles” a drágám. Miután több állatorvos egybehangzó véleménye az volt, hogy tökéletesen makk egészséges, csak egy kicsit érzékenyebb az emésztése, igyekeztem számára olyan kiváló minőségű táplálékot találni, ami ha nem is szünteti meg, de legalább enyhíti a dolgot. A kísérletezés több-kevesebb sikert ugyan hozott, de a megoldást a gabonamentes eledel nyújtotta. Most már tudom, hogy valószínűleg a ezek emésztése okozhatta számára a legnagyobb problémát, mindaddig amíg nem találtuk meg ezeket a tápokat. Szerencsére az emésztési probléma teljes mértékben megszűnt.

Ritkán fordul elő, hogy egy termékből próbacsomagot kérhetünk, úgyhogy kifejezetten örömömre szolgált, hogy ezeknél a táplálékoknál ezt ITT biztosítják, ráadásul az ezért fizetendő minimális összeget a következő vásárlás értékéből 100%-ban le is vásárolhatjuk.Bizsu és Fanta egybehangzó véleménye alapján határozottan állíthatom, hogy számunkra tökéletesen megfelelő eledelre bukkantunk, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy már a zacskó csörgésére is szét akarnak szedni és ilyenkor különösképpen „levesznek a lábamról!”