Egészség, gondozás,  Érdekességek

Gázos macskák, puffadt cicapocak – Minden, amit valaha tudni akartál a macska pukiról…

Előfordult már veled, hogy ültél a kanapén, öledben a bolyhos kiskedvenceddel és egyszercsak hirtelen a semmiből orrfacsaró szag zavarta meg a nyugalmadat? Senki nincs a közelben és biztos vagy abban is, hogy nem te vagy a tettes, hát akkor… Pukizhat egy cica?

Vigyázz, spoiler! Igen, igen, igen, a válasz egyértelmű! A macskáink is eléggé felfúvódhatnak és pukizhatnak, sőt még az is gyakran előfordul, hogy a távozó gázok hangjától ő maga is megriad! Ahogy az emberek, úgy a cicák is érzehetnek hasfájást ilyenkor, mivel a gázok nyomást gyakorolnak a szervekre. Ahogy Shrek mondaná: „jobb kinn, mint benn!”

Baj, ha egy cica galambokat ereget?

Természetesen nem kell rögtön pánikba esni, ha a cicád szélnek ereszt egy galambot, mert egy fing puki, nem puki, viszont ha gyakran és sorozatosan előfordul, akkor érdemes utánanézni néhány dolognak, sőt az is jól jön, ha látja egy állatorvos. Általában nem nagyon komoly dolog van a háttérben, valószínűleg csak az étrenddel van a baj, ilyenkor érdemes odafigyelni arra, hogy minőségi, kiváló alapanyagokból készült tápot kapjon, ami nem tartalmaz felesleges adalékanyagokat és a hús, illetve a természetes összetevők aránya benne a legnagyobb.

Bűzös, vagy csak hangos?

Ahogy az embereknél, úgy a cicáknál is előfordul mindkettő. Van, hogy csak hangos és van hogy néma bombaként, csak a szaga teríti be a szobát. Egyik sem jelez komolyabb problémát, időnként mindenki pukizik. A gázok az emésztőrendszerből származnak, és szaguk a macska étrendjétől, valamint a cica bélflórájától függ. Tehát bármennyire is nehéz elképzelni, hogy imádnivaló szőrlabdád időnként elgázosítja a szobát, ez mindenképpen benne van a pakliban.

Milyen gyakran pukiznak a macskák?

Bár a macskafingok viszonylag ritkák, de ez nem jelenti azt, hogy nem eresztenek el a hátsófelükön egy-egy kismadarat minden nap. A macskák naponta egyszer, vagy kétszer pukiznak, úgyhogy nyugodtan könnyedén vehetsz levegőt mellettük, csak nagyon ritkán fogod tapasztalni azt, hogy gáz van körülötte!

Ezekről se maradj le, ha még több cicás érdekességre vágysz!

Rocker macska az új TikTok sztár! Nem lehet betelni a szőrkoronájával (sem)!

Így vígasztalja meg a cica a síró gazdáját! A legszívszorítóbb VIDEÓ ma az interneten…

A macskák extrém alvópózai túl viccesek ahhoz, hogy ne vegyél róluk tudomást! VIDEÓ!

Ez a fánk-rabló cica a mi szívünket is ellopta! VIDEÓ!

Tényleg látják a macskák az elhunyt lelkeket és szellemeket? VIDEÓ!