Egyéb kategória,  Érdekességek,  Macskatartás, nevelés

25 kép egy magyar grafikustól, amikről tutira ráismersz a macskás mindennapjaidra!

Vannak olyan tipikus képek a macskatartás hétköznapjairól, amelyeket látva egyből magadra (és a cicádra) ismersz. Rátaláltam egy csodás magyar művészre, aki amellett hogy imádja a cicáját, rendszeresen meg is örökíti az együtt töltött boldog, keserédes, vagy megható pillanataikat.

Upsz… egy kis „cicacsillám”

Vigovszky Rita 2012-ben diplomázott grafikus szakon, azóta freelancer illusztrátorként tevékenykedik.

„Főleg mese-és ifjúsági könyveket illusztrálok, de igyekszem időt szakítani a saját ötleteimre is, folyamatosan fejlődni, új dolgokat kipróbálni. És persze rengeteg macskát rajzolni, mert az a legkedvesebb témám” – meséli.

Képein főként a cicájával való közös életük kerül megalkotásra, amit látva egy kicsit a saját macskás hétköznapjainkra is ráismerünk.

„A legtöbb képen a cicám és én vagyunk a főszereplők. Miyu egy négy éves birman cicalány, egy nagyon játékos, bohókás, de roppant akaratos kis személyiség, napjaim megszépítője. Ahogy a képeken, a valóságban is majdnem mindig mellettem van. A szürke cicás képek az előző cicám, Tapu tiszteletére születnek, aki sajnos 7 éve hagyott itt, 17,5 éves korában.”

…és hogy mi Rita motivációja? Erről így beszél:

„Van az a szabály, hogy „arról írj, amit ismersz”, ez a rajzoknál is igaz, szeretek kísérletezni, de ez az, ami természetesen jön, hiszen mindig van inspiráció az életből, ha cica van a háznál. Úgy érzem az ilyen témájú illusztrációkat az emberek is szeretik, hiszen magukat (és a cicájukat) látják viszont bennük, tudnak hozzájuk kapcsolódni. Nekem pedig jó érzés, ha ezekkel a rajzokkal mosolyt tudok csalni mások arcára.”

Rita munkásságát a közösségi médiában, többek között ITT tudod nyomon követni.