Egyéb kategória,  Érdekességek,  Utazás

Macskaimádók bakancslistája, avagy 10+1 hely, ahova minden cicabolondnak el kell utazni!

Ha szeretsz utazni és még a cicákat is imádod, akkor ezeket a turisztikai helyeket és látványosságokat ne hagyd ki! Nézd csak, összeállítottam Neked a macskaimádók bakancslistáját!

Belgium – Ypres Cat Festival

Az Ypres macskafesztivált minden évben május második vasárnapján rendezik meg a belgiumi Kattenstoetben, hogy megemlékezzenek egy meglehetősen ijesztő és borzalmas középkori tevékenységről, ami során a város haranglábáról macskákat dobtak ki. A haranglábban sok macska lakott anno, azért hogy az ott tartott gyapotot megvédjék a rágcsálóktól és kordában tartsák az populációjukat. A gyapot feldolgozása után már nem volt szükség a macskákra, így ledobálták őket a haranglábról. A belgák ilyekor cicává változnak, kifestik az arcukat, cicajelmezeket öltenek és óriási cicás felvonulást tartanak, így emlékeznek meg a ledobott cicákról és tisztelegnek a macskaság előtt.

2. Görögország – Syros sziget

Ez a görög sziget a legutolsó információk szerint 65 macska szentélye, akikről a helyi szigetlakók gondoskodnak. A macskák az egész szigeten barangolhatnak, játszhatnak és természetesen akár örökbefogadhatók is. Határozottan állíthatom, hogy az egyik legnagyszerűbb nyaralóhely a macskák szerelmeseinek! Itt viszonylag nehéz úgy két lépést tenned az utcán, hogy ne dörgölődzön a lábadod egy helyi vendégszerető cica. Jutalomfalat mindig legyen a zsebedben, ha ide látogatsz!

3. Olaszország – Largo di Torre Argentina tér Rómában

A római Largo di Torre Argentina tér fő történelmi jelentősége az, hogy Brutus itt ölte meg Julius Caesart Kr. U. 44 –ben, de a macskabarátok azonban azt is nyugtázhatják, hogy 1929 óta, a templomrom régészetei feltárása óta rengeteg macska menedékeként is szolgált a hely. A helyi lakosok etették kezdetben az ide telepedett kóbor állatokat, majd később, az ötvenes években egy közeli raktár szolgáltatott otthont számukra és a mai napig is macskamenhelyként működik.

Ezekről a cicákról nagyon fontos olasz állatjóléti csoportok és szervezetek gondoskodnak, melyek nem csak az egészségük megőrzését, táplálásukat tűzték ki célul, de az ivartalanításukat is. A cicák létszáma folyton változik, hiszen az új lakók érkezése mellett, nagyon sokat szerencsére örökbe is adnak közülük.

4. Japán – Aoshima sziget

Aoshima Japán negyedik legnagyobb szigete, de a több száz itt lakó macska miatt Cat Island, vagy Macskasziget néven is emlegetik. Az első macskákat sok évvel ezelőtt hozták a szigetre, hogy megállítsák a rágcsálók számának növekedését, ők viszont az ivartalanítás hiánya miatt korlátlanul növelték saját létszámukat. A szigeti macskák korántsem szelídek és csak akkor hagyják magukat megsimogatni, ha éppen kedvük tartja, de kedvesen pózolnak a turistafotókhoz (annál is inkább mert nem tudsz olyan képet készíteni a tájról és az épületekről, melyen ne trollkodna egy cica is).

5. Japán – Tashirojima sziget

A japán szigetcsoport másik szigete a Tashirojima, ami szintén nagylétszámú macskaseregnek ad otthont. A Cat Heaven Islandnak, vagy Macskamennyország szigetnek hívott helyre az Aoshima-sziget macskáihoz hasonlóan az egér- és patkánypopuláció megfékezése miatt telepítették be a szőrös négylábúakat, mert a rágcsálók rendre betelepedtek a selyemhernyó gazdaságokba és hatalmas kárt okoztak. Ma a szigetlakók gondoskodnak az itt elszaporodott cicákról és abban hisznek, hogy cserébe szerencsét és jólétet hoznak majd nekik. A szigetre látogató turistákat folyton éhes macskahadsereg várja a kompkikötőnél, úgyhogy ha partra akarsz szállni, feltétlenül legyen nálad macskacsemege!

6. Japán macskakávézók

Több mint 150 macska kávézó található Japán nagyvárosaiban. A Neko az egyik legnépszerűbb, ahol kávét és süteményt szolgálják fel és mellé macskadorombolást is kínálnak. A hely nem csak a szórakozásnak ad otthont, de a macskáknak is, akik szabadon kószálnak és csak arra várnak, hogy a vendégek elbátortalanodjanak és ezt kihasználva vagy az ölükben, vagy a kávéscsészéjük mellett az asztalon szunyókálhassanak. A legtöbb japán macskakávézó annyira népszerű, hogy ha itt szeretnél egy finom feketét elfogyasztani, nem árt előre asztalt foglalni!

7. Malaysia – Kuching városa

Ez a város macskaváros néven ismert, mert tökéletesen nyomon követhető benne a macskaimádat, hiszen sikerült lépten-nyomon telepakolni cicákkal. Itt kivételesen nem élő egyedekről van szó, hanem számtalan macska műemlékről, macskákat ábrázoló utcai alkotásokról és olyan építészeti elemekről, melynek központi eleme a macska. A városban természetesen macska témájú múzeum is található, úgyhogy biztos nem fogsz unatkozni!

8. Oroszország – Ermitázs múzeum, Szentpétervár

A macskák 1745 óta vannak jelen az Ermitázs Múzeumban, ekkor hozták be őket, hogy megszabadítsák a helyet az egerektől és rágcsálóktól. Manapság a macskákra egy csapat biztonsági őr is vigyáz, sőt saját sajtótitkáruk is van. Bár a macskák a múzeum alagsorában, a föld alatt élnek, de gyakran a múzeum felső emeleteire is betévednek.

9. Thaiföld – Ko Maeo, Cat Island

A turistákat Hat Yai Samila strandján két hatalmas szobor fogadja, az egyik egy macska, a másik egy patkány, amik a Ko Nu (Rat Island – Patkánysziget) és a Ko Maeo (Cat Island – Macskasziget) helyeket szimobolizálják. A thai legenda szerint egy kutya, egy macska és egy patkány egy kínai szampan hajó fedélzetén ellopott egy varázslatos kristályt a kapitánytól, de sikertelenül próbáltak partra úszni vele, belefulladtak. A macska és a patkány egy-egy szigetté változott, a kutya pedig a Khao Tang Kuan néven ismert domb, az ellopott kristály pedig a Hat Sai Kaco, vagyis az Üveghomokos strand néven ismert hely fehér homokja lett.

10. Hollandia – Katten Kabinet múzeum, Amszterdam

A múzeumot egy igen gazdag holland férfi hozta létre 1990-ben, hogy megőrizze szeretett macskája, Tom emlékét. A hely tele van macska témájú műalkotásokkal, plakátokkal és szobrokkal, valamint olyan ismeretterjesztő és informatív anyagokkal, melyek a macskák világát és életét mutatják be.

+1. Hollandia – Az amszterdami De Poezenboot, vagy macskahajó

A Poezenboot tulajdonképpen egy állat szentély, ami egy hajón található. A hajó a város egyik csatornáján helyezkedik el és Henriette van Weelde alapította 1966 –ban. Napjainkban a hajón egy jótékonysági szervezet található, ami egyszerre ötven macskának ad otthont. Amszterdamban járva a turisták előszeretettel látogatják a fedélzeten élő cicákat, készítenek velük fényképeket és hallgatják meg a dorombolásukat.

Forrás: thegreatcat.org

LEGYÉL TE IS VIP TAG! 

Extra tartalmak, ajánlatok, kedvezmények felelős cicagazdiknak
=>http://eepurl.com/hnfAQL

BRIGI & MILLY CICA