Egyéb kategória,  Macskatartás, nevelés,  Receptek, macskaeledelek

Készíts tökös jutalomfalatot a cicádnak! – Gyors, könnyű és egészséges macskacsemege recept Halloweenre!

Hoztam Neked egy szuper jutalomfalat receptet, amit a cicád tutira imádni fog! Kipróbálod? Nyugi! Nem időigényes! Gyors, könnyű és szuperegészséges!

A boltban vásárolható jutalomfalatok nagyon finomak, azonban számos felesleges alkotóelemet, adalékanyagokat és sok esetben cukrot is tartalmaznak, így nem feltétlenül egészségesek. Próbáld ki ezt a 3 összetevős, villámgyors receptet, ami nem csak a cicád egészségének tesz jót, de Halloween alkalmából igazi tökös, vitaminnal turbózott finomság is!

Mit sütünk, mit sütünk? Milly normál esetben a közelébe se mehet semmilyen ételnek a konyhapulton, de most kivételt tettem, mégiscsak neki készült 🙂 Iszonyatosan nagy érdeklődéssel szemlélte…

Hivatalosan is itt a tök szezon, miért ne élvezhetnétek a cicáddal együtt az ősz ízeit? A házi macskacsemegéket, jutalomfalatokat elkészíteni kifejezetten szórakoztató dolog, ráadásul olyan finomságokkal tudod meglepni a cicádat, melyek nem tartalmaznak felesleges adalékanyagokat, tartósítószereket, ráadásul kifejezetten finomak is.

Előkerült hát az én konyhámban is a féltve őrzött Macskamenta Klub logós sütikiszúró, amit még tavaly kaptam ajándékba és Milly is feljöhetett a konyhapultra, ahol a folyamatok zajlottak. Igazi ünnepnap ez kéremszépen!

Millykével megsütöttük a világ legszuperebb tökös csemegéjét és ha Te is kedvet kaptál ehhez a jó mókához, akkor az alábbiakban közkinccsé tesszük a receptet is!

Sikerélmény! Ilyen szuper macskacsemegék sültek ki a receptből! Csendben jegyzem meg, olyan illata van, hogy még én is megenném…

A recept fő összetevője a sütőtök, tele van A-, C- és E-vitaminnal, béta karotinnal és nem utolsó sorban növényi rosttal, ami a macskák emésztőrendszerére nagyon jótékony hatást gyakorol. Természetes megoldást jelent a székletszabályozásban és a szőrlabdák kialakulásának megakadályozásában. (Láttad már Millykének mekkora szőre van? Ez számára kifejezetten hasznos csemege!)

A jutalomfalat nagyszerű fehérjeforrás is, hiszen a recept tonhalat tartalmaz, továbbá magas az omega-3 esszenciális zsírsav tartalma, ami segít javítani a cica bőrének és szőrzetének egészségét, miközben gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

Összetevők:

  • ½ bögre zabliszt (rizslisztet is használhatsz)
  • 1/3 bögre sütőtök püré
  • 50 gramm tonhalkonzerv (saját lében és nem olajban!)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra
  2. A tonhalat csepegtesd le, a tököt egy villával vagy botmixerrel pépesítsd. Egy edényben keverd össze a hozzávalókat, amíg jól nyújtható tésztát nem kapsz. Ha túl hígnak, vagy ragacsosnak találod, akkor keverj még hozzá lisztet.
  3. Nyújtsd ki a tészát vékonyra és szaggasd ki apró sütikiszúróval, vagy vagdosd apró négyzetekre
  4. Rakd sütőpapírra és tedd be a sütőbe kb. 15 percre

A sütési idő függ attól is, hogy milyen sütőt használsz, illetve hogy mekkorák a jutalomfalatok. Akkor jó, ha a tészta megszilárdult, vagy a szélei picit barnulni kezdenek. Ha elkészült, hagyd kihűlni. Légmentesen zárható edényben, illetve hűtőben tárolva tovább megőrzi a minőségét.

A puding (és a tökös jutalomfalat) próbája az evés! Itt ugyan még csak ismerkedik az új különlegességel Milly, de miután apró darabokra törtem, gondosan befalta és kért még repetát is!

Ezeket a cikkeket se hagyd ki!

A macskák színe meghatározza mágikus erejüket

A fekete macskás legendák nyomában

10 egyértelmű jel, hogy a macskád szellemet lát

Tényleg látják a macskák az elhunyt lelkeket és szellemeket?