Érdekességek

Itt a zene kifejezetten macskáknak, ami teljes ellazulást és nyugalmat hoz számukra

Kifejezetten macskák számara hoztak létre egy olyan zenei albumot, ami ellazulást és nyugalmat hoz számukra. Kipróbálod Te is a cicádon?

Ha eldöntötted, hogy teszel egy próbát, akkor arra is készülj fel, hogy ez a macskamuzsika neked nem biztos hogy tetszeni fog és közben jusson eszedbe az is, hogy a cicák hallása teljesen más hangtartományban mozog.

Milyen hangokból alkották ezt a macskáknak szóló dallamot?

A zene többnyire dorombolásból és cuppogásból áll, bár az utóbbit nehezen tudtam beazonosítani. Számomra egyáltalán nem volt idegesítő, Milly cicám pedig meglepő figyelmet szentelt a zenének és leülve, fülét hegyezve figyelte, majd fekve hallgatta.

A tudományos kutatások már előrehaladt állapotban vannak az eredményeket illetően és azt mondják, hogy a dallam beváltja azt, amit ígér. Nagy nyugalmat jelent a cicák számára, ezt pedig vissza tudom igazolni a saját cicámmal való kísérlet után is. Mi biztos hogy rendszeresen fogjuk még hallgatni.

Milyen eredményei vannak a macskáknál, a dallamdal végzett vizsgálatnak?

A tanulmány szerint a macskák (a dallam meghallgatása után) nyugodtabbak és kevésbé stresszesek. Ez a macskáknak szóló dallam jobban megnyugtatta őket, mint bármely más zene, mint például a klasszikus zene, vagy akár a csend.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a macska-specifikus zene jótékony hatással lehet a macska egészségére, valamint biztosíthatja azt is, hogy nyugodtabbá váljanak az állatorvosi látogatások. Ha az állatorvosnál játszod le a dallamot, az hatékonyabbá teheti az ellenőrzést, és kevésbé lesz stresszes a cicád számára a vizsgálat, ez pedig a macska jobb egészségi állapotához és kiegyensúlyozottabb életéhez segít hozzá (az jó kérdés viszont, hogy vajon az állatorvos megengedi-e a rendelőben történő zenehallgatást…).

Tegyél egy próbát, íme a relaxációs macskamuzsika!

David Teie Scooter Bere’s Aria című zenéje a cicád kedvence lesz!