Egészség, gondozás,  Érdekességek,  Macskatartás, nevelés

Miért imádjuk annyira a macskákat? 6+1 ok és 10 cicás kép, ami megmutatja!

Miért szeretjük a macskákat? Hogy teszik szebbé, boldogabbá és harmonikusabbá az életünket? Minden cicagazdi hosszú órákig tudna erről mesélni, ugye? Ne tartsd magadban! Olvasd el a mi véleményünket, nézd meg a képeket és mesélj Te is!

Számos dolgot fel tudunk sorolni, amivel a kérdést megválaszolhatjuk, azonban tudományos kutatás is van a témában, ami mindent cicagazdiként szerzett tapasztalatunkat alátámasztja! Rita Reimers és Dr. Carlo Siracusa az állati viselkedés egyetemi professzora elárulja, hogy mi mindent tanulhatsz a cicádtól és hogy mi az, ami miatt mindegyik szőrös négylábú imádnivaló!

1. A macska toleranciára, elfogadásra nevel

Erre pedig a mai világban egyre nagyobb szükségünk van! Egy cica megtanít arra, hogy hogyan tudsz feltétel nélkül szeretni valakit a maga valójában, még akkor is, ha nem tudod megváltoztatni, vagy a személyiségjegyeit a saját nézeteid szerint befolyásolni. Minden macska híres a függetlenségérő és szinte kivétel nélkül mindegyiknek vannak olyan bohókás, furcsa szokásai, amin változtatni nem igazán lehet, csak elfogadni és azzal együtt szeretni. Milly cicám például állandóan zoknikat vadászik a házban és előszeretettel pakolja ki a szekrényeket és a szennyestartót is amiatt, hogy találjon néhány zoknizsákmányt. Néha a fejünket fogjuk, de ezzel együtt is imádjuk! Aztán ott vannak a híresen nagy barátságok a cicák és más állatok között, amivel szintén megmutatják, hogy az életünk színes és az elfogadás nem csak körbeöleli, de elengedhetetlen részét képezi.

Az életünk részei…
…és létezik a kutya-macska barátság is!

2. Egy cica megtanít a nyugodt pihenés és alvás titkára

Ha máshogy nem, hát úgy hogy rád fekszik, te pedig inkább meg sem mozdulsz, csak hogy ne zavard, ráadásul a dorombolásával olyan nyugalmat és harmóniát idéz elő, aminek a frekvenciái gyógyítólag és nyugtatólag hatnak az emberre. Ezt a természetes nyugtatót és relaxációs hangot egyetlen zene és applikáció sem tudja utána csinálni és ha neked is szokott egy cica dorombolni az öledben, biztos alá tudod támasztani! Millyke előszeretettel alszik el úgy mellettem, hogy teljes hosszában elnyúlik a hátamnál. Nem csak melegít, de a közelsége valóban olyan nyugalmat áraszt, ami megfizetethetetlen. Te is tapasztaltad már?

Aludj csak, én álmodom…

3. Nem vicc: a cicák a jólétünkért is felelnek!

A cicáink minden pénzt megérnek! Összeszámoltad már hogy mennyit költesz a cicádra egy hónapban? Eledelre, játékra, alomra, jutalomfalatra? Vagy cicás lakberendezési tárgyakra, apró cicás kütyükre? Ezek a vásárlások vállalkozókat tartanak életben, befolyással vannak a GDP alakulására. Azt hinnéd ez az egy csepp mit sem számít a nagy tengerben, pedig képzeld, Amerikában majdnem hetven milliárd dollárt költöttek az emberek a cicáikra az elmúlt esztendőben! Merész dolog lenne kijelenteni, hogy emiatt szeretjük a cicákat, de tény és való hogy olyannyira levesznek bennünket a lábunkról a személyiségükkel és olyannyira családtagnak tekintjük őket, hogy amit csak tudunk megadunk nekik, sőt rajongásunkat mi sem vagyunk restek cicás tárgyakkal kifejezni! Igazam van? Naná! Lehet hogy már lenne egy nyaralóm a Balatonon, ha összeszámolnám mennyit költöttem cicákra, vagy velük kapcsolatos tárgyakra!

Mit vettél? Van doboza? Nekem adod?

4. A macskák a természet csodáját hozzák be az otthonunkba!

Siracusa professzor állítása szerint a luxust és a természet egy apró darabját is becsempészik a cicák az otthonunkba, varázslatos személyiségükkel pedig nem csak bámulatba ejtenek minket, hanem jelenlétükkel gyógyítanak is bennünket és felidézik a természetközeliség élményét. A vadon élő nagymacskákhoz hasonlóan gyönyörűek, megtapasztalhatóak náluk is a területvédő mechanizmusok és a vadászösztönükön sem esett nagy csorba a háziasítás során, csak nem feltétlenül tudják kiélni túl nagy mértékben. Néha csak ülj le és figyeld meg csendben az eleganciáját, vagy azokat az ösztönöket, melyeket a vadonból magával hozott a szobánkba! Ugye milyen különlegesek?

Khm… Na ki a király?

5. Macskák? A legjobb téma a kommunikációhoz!

Ugye Te sem gondolod hogy véletlenül alakult úgy, hogy több tízezer ember rajong a Macskamenta Klubért és a Macskamenta zárt csoportunkért? Mindannyiunk mozgatórugói és motivátorai a cicák, akiket imádunk és mint ilyen, szeretünk is róluk beszélni, szeretjük őket megmutatni! A cicák a közösségi média urai, kár tagadni! Ha még nem tapasztaltad, nézz csak be hozzánk IDE, vagy IDE! Ha pedig egy társaságban nem tudsz miről beszélgetni, dobj be egy sztorit cuki, vagy vicces cicákról és egyből beindul az élet!

Nézzük, ma mit írnak a Macskamentán?

6. Egészséges szeretnél maradni? Legyél Te is cicagazdi!

Az előző pontoknál is többször érintettem a témát, most pedig ideje bővebben is kifejteni, hiszen köztudott tény, hogy aki macskagazdik egészségére kihatással van a cica, ráadásul a legjobb irányba! A simogatásuk nem csak az oxitocintermelést fokozza, de csökkenti a vérnyomásunkat és a stresszt! Ha csak azt vesszük alapul, hogy mennyi vidám pillanattal ajándékoznak meg minket nap, mint nap és hányszor csalnak mosolyt az arcunkra, már megéri, hogy a társaink, sőt mi több, a családtagjaink!

Cicatartás, fél egészség!

+1. Macskaság, bolondság

Annyira kis lükék, hogy nem lehet őket nem szeretni! Rengeteg furcsa, megmosolyogatató szokásukkal, az extrém alvópózaikkal, a viccesen beszédes tekintetükkel, amiből olvasni tudunk! Nekem ez a kedvenc pontom az összes közül, hiszen ez az, ami élettel, vidámsággal és harmóniával tölti fel a mindennapjaimat, ami Milly (és garantálom hogy egyetlen cica mellett sem) unalmas!

Teljes a dili!
…és szeretnek segíteni!