Érdekességek

Vigyázz, hol rejtőzködsz! – A cica, akit véletlenül eladtak egy kanapéval együtt

Bármennyire is hihetetlenül hangzik Marley cicát a gazdája egy kanapéval együtt adta el, természetesen nem szándékosan. A kanapéba szorult cica történetét a gazdája mesélte el a Global News hírportálnak. Marley cica szerencsésen ám elég kalandosabban került vissza a gazdájához, olvasd csak!

Matt Lumabi, Marley gazdája épp új helyre költözött Vancouverben, Kanadában. Ekkor vette észre, hogy szeretett cicája Marley eltűnt. Először azt gondolta megszökött, de Marley csak abban a kanapéban rejtőzködött, amit korábban a gazdája eladott. Vele együtt.

„Volt egy kanapém, amit néhány költöztetőtől kaptam, és már nem volt rá szükségem” – mondta Lumabi a Global Newsnak. “Tehát a Facebook piacterén árultam, és azt hiszem, amikor eladtam, Marley bemászott a kanapé alá, amit nem vettünk észre.” Valahogy beleült a kanapéba, és a vásárlók elvitték – mondta Matt Lumabi.

A kép illusztráció. Photo by Anete Lusina

A kanapé ezután Stevestonba került, de ott hamarosan továbbadták egy másik vevőnek. Az első vevő sem vette észre, hogy valaki rejtőzködik a kanapéban, így Marley is költözött tovább a kanapéval együtt

„Ők eladták a kanapét, és az a srác, aki tőlük vette a kanapét, megtalálta Marleyt” – mondta Lumabi. „A kanapé alatt van egy táska a lábak számára. Körülbelül három napja lehetett ott a cica amikor megtalálták.

Matt nagyon aggódott szeretett kis cicája miatt. Elmondta, hogy átkutatta a lakást, megnézte mindenhol a környéken, közösségi média csoportokban is közzétette, hogy Marley eltűnt, és plakátokat is rakott ki. De mindez hiába, hiszen Marley nem megszökött csak elbújt aludni egy biztos, nyugodt helyre, a kanapéba.

„Az a személy, akinek eladtam a kanapét üzenetet küldött nekem, és azt mondta, hogy az új kanapétulajdonosok megtalálták a cicát. Azt mondták: „Hé, egy macska van a kanapéban” – mondta. – Állatorvosokat, menhelyeket és az SPCA-t (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) hívtam. Volt néhány álmatlan éjszakám.”

Marley azóta hazakerült és bújósabb mint valaha.

Marley épségben hazakerült. Global News

Egy állatorvos, Dr. Adrian Walton megnyugtatta Mattet, hogy három nap élelem és víz nélkül egy macska számára nem olyan nagy probléma, mint azt a legtöbben gondolnák.

„A macskák sivatagi állatok. Miközben úgy gondoljuk, hogy az emberek nem tudnának élelem vagy víz nélkül három napig élni, a macskák több napig is kibírják, és nem lesz semmi bajuk” – mondta Dr. Adrian Walton. Természetesen ilyen esetben javasolt, hogy egy állatorvos is lássa a cicát. “Szerintem a macska megrémült, és ez is részben az oka amiért a kanapéba bújt.”- mondta Matt

Bizony a cicák nem viselik jól a stresszt, egy költözés pedig különösen stresszes lehet számukra. Korábban írtunk egy cikket, hogyan csökkentheted a cicád stressz-szintjét, érdemes elolvasni, főleg ha épp költözés előtt álltok.