Érdekességek,  Macskatartás, nevelés

7 péntárcamentő megoldás és spórolási tipp macskagazdiknak

Az elrugaszkodott infláció nem csak az élelmiszer, üzemanyag és energia árakra nyomta rá a bélyegét, de a házikedvenceink tartását is sújtja. Drágább lett az állateledel, az alom, a játékok és miden olyan hozzájuk kapcsolható termék és szolgáltatás, aminek a megfizetése eddig nem jelentett akkora anyagi terhet mint most. Az egyre emelkedő árakra sajnos nincs befolyásunk, de mutatunk hét olyan trükköt, amivel jelentős összeget takaríthatsz meg.

Házi kosztot a macskának!? Ez most komoly?

Egyetlen gazdit sem biztatunk arra, hogy az állateledel kereskedésekben vásárolt tápokat egycsapásra és teljes mértékben házi kosztra cserélje, sőt arra sem, hogy ugyanazt egyék a cicáink, ami a mi asztalunkra kerül, mert mindkét megoldás meglehetősen egészségtelen. Azonban az tény, hogy vannak olyan állateledelek, melyeknek alternatívája lehet egy otthon elkészített változat, természetesen só és fűszerek nélkül. Ilyenek például az egészséges jutalomfalatok, de az interneten számos megoldást és macskaeledel receptet találhatnak még a gazdik. Nem feltétlenül tartalmaz mindegyik pénztárcabarát alapanyagokat, de jó támpontot adhatnak az összetételek tekintetében.

A drága és kis kiszerelésű macskatejekre is van alternatíva, ha ezzel szeretnél kedveskedni a cicádnak. Kevesen tudják, hogy az alapproblémát a cicák emésztésében a laktóz okozza, azonban ha laktózmentes tejjel kínálod, nem lesz emésztési problémája. Egy kb. 2 dl-es cicatej árából 1 liter laktózmentes tejet tudsz vásárolni, ez főleg akkor gazdaságos megoldás, ha több cica van egy háztartásban.

Otthoni wellness – kézenfekvő!

Nagyon sok gazdinak van olyan cicája, aki extra ápolást igényel, vagy azért mert egy kezelhetetlen szőrgombolyaggal éli a mindennapjait, vagy azért mert maga a kiskedvenc kezelhetetlen, ha például karomvágásra, vagy fésülésre van szükség. Hát nálunk mindkettő telitalálat, mert Milly cicám nem csak egy óriási szőrgombolyag, de még egy mérges kis agresszorrá is válik, ha kozmetikázásra kerül a sor, éppen ezért őt havonta kisállat kozmetikus veszi kezelésbe. Még. Aztán ha úgy alakul, hogy ez már megfizethetetlen lesz, akkor mi magunk fogjuk otthoni wellness keretein belül megoldani, ami ugyan sokkal fárasztóbb és időigényesebb, viszont jóval spórolósabb megoldás. Nézz videókat, olvass cikkeket a témában és ápold otthon, ha úgy alakul és havonta több ezer forintot megtakaríthatsz!

Hagyd az újat, vásárolj használtat és licitálj bátran!

Ó, ha tudnád mennyi soha nem használt kaparófa, macskabútor és cicajáték van a piacon, ami valami miatt nem jött be a gazdik kedvencének! Fedezd fel ezeket és ne újonnan vásárolj az állatkereskedésben! A használt macskás cuccok piaca virágzik a közösségi médiában, több csoportot is találsz, ami kifejezetten erre szakosodott.

Az állatvédők licites oldalait ismered? Mindenféle cicás cikkre és ajándéktárgyakra licitálhatsz, amikhez nagyon kedvező áron juthatsz hozzá, ráadásul még gazdátlan cicákon is segíthetsz! Karácsony, vagy bármilyen ünnepnap alkalmából mindig nézz szét ezeknek a kínálatában is! ITT, ITT és ITT is találsz ilyen csoportokat, de keress rá bátran te is!

Nézd meg az akciókat, használd ki a kuponokat!

Sok kicsi sokra megy! Szerencsére mindig vannak olyan akciók és kuponok, melyeket kihasználva nagyon sokat spórolhatsz, legyen szó állateledelről, vagy alomról! Nézd csak, ITT és ITT is találsz mindig kuponokat, speciális kedvezményeket, melyeket a nagyobb állatkereskedelmi webáruházakban beválthatsz!

Biztosítás? Persze, hogy még ezt is fizessük!?

Gondolkodj el kérlek rajta, hogy ha bármi baja esik a cicádnak, ki tudod-e fizetni az orvosi ellátást? Van-e annyi megtakarításod, hogy ha nagy a baj, akkor segíteni tudj a szőrös kis családtagodon? Tudsz esetleg minden hónapban erre a célra is félre tenni? Ma már számos olyan biztosítás közül választhatsz, ami havi néhány száz forintért biztosítja a cicádat és megtéríti az esetleges orvosi költségeket. Kérjetek árajánlatot egy alkusz cégtől és fontoljátok meg, hogy számotokra mennyire éri meg. A kedvencünk élete sokszor extra áldozatokat igényel és egy ilyen biztosítás sokat segíthet ezek enyhítésén (azt kívánjuk, bár soha ne lenne rá szükség…).

Óvd meg a bajtól!

A cicák egészségügyi problémáit sok esetben a helytelen tartási körülmények okozzák: a mozgásszegény életmód, a túl kevés inger, a stressz, a rossz táplálkozás. Most még inkább fontos, hogy megfelelő szellemi és fizikai aktivitásban legyen része a cicádnak és hogy egészségesen tápláld, mert aki a betegségek megelőzésére nagy hangsúlyt fektet, az megtakaríthatja az állatorvosi költségeket.

Ezeket a cikkeket se hagyd ki!

Minden macskának van kedvenc gazdája! Így választja ki!

Megbízik benned a cicád? 6 jel, amiből pontosan kiderül!

6 tipp, amivel erőteljes bizalmi kapcsolatot tudsz kiépíteni a cicáddal

Boldogtalan a cicád? A macska depresszió 6 jele, amire minden gazdinak figyelni kell!

7 csodás tipp, hogy a macskád boldog legyen