Hírek

Szobrot kap Marci, az Állatorvostudományi Egyetem cicája

Az Állatorvostudományi Egyetem néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy a kampusz szimbólumává vált négylábúja, Marci cica elhunyt. Az egyetemen most gyűjtést indítottak, hogy az emlékére elkészülhessen egy őt ábrázoló szobor.

Sok éveken keresztül okozott örömet a hallgatóknak, oktatóknak és ott dolgozóknak is Marci, aki dorombolásával mindenki napját egy kicsit szebbé tette. Az egyetem vezetősége ezért döntött úgy, hogy méltó emléket állít a cicának, ami egyúttal szimbolizálhatja majd az állatok és az emberek összekapcsolódását is. A tervezett szobor Marci kedvenc helyére kerül majd, ami egyúttal az intézmény központi része is.

„Marci több volt, mint egy szeretett macska. Az állatok és emberek közötti összekapcsolódás szimbólumává vált, számtalan diák talált nyugalmat dorombolásában a stresszes időszakokban. Marci emlékét megőrizve úgy döntöttünk, hogy egy életnagyságú szobormást állítunk fel a kampusz központi helyén, ahol mindig üldögélt. Hisszük, hogy ez egy méltó tiszteletadás, mely emlékeztet majd az ember és az állatok közötti kötelékre, valamint Marcira és az évek során nyújtott hihetetlen támogatására”

– írják az egyetem hírei között.

Marci emlékét megőrizve úgy döntöttünk, hogy egy életnagyságú szobormást állítunk fel a kampusz központi helyén, ahol mindig üldögélt. Hisszük, hogy ez egy méltó tiszteletadás, mely emlékeztet majd az ember és az állatok közötti kötelékre, valamint Marcira és az évek során nyújtott hihetetlen támogatására” – írják az egyetem hírei között.

Az Állatorvostudományi Egyetem a szobor megvalósításához támogatókat keres, ha szeretnél ebben Te is segíteni, az alábbi módon hozzájárulhatsz Marci szobrához:

Alapítvány neve: EQUUSVET Hallgatói Kulturális és Szociális Alapítvány
Alapítvány bankszámlaszáma: OTP Bank 11707024 – 20437925
A közlemény rovatban tüntesd fel: macskaszobor

Képek forrása: Állatorvostudományi Egyetem