Hírek

Így kerülnek képbe a macskák a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon!

Az animáció ünnepének számító esemény immár 16. alkalommal nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A Kecskeméti Animációs Fesztivál (KAFF), 38 éve indult hódító útjára és szokás szerint az elmúlt két esztendő legjobb magyar alkotásait válogatta a palettájára, melyek között a macskák is porondra kerülnek! Már mutatom is, hogyan!

A KAFF közel 60 órányi animációs kánaánt kínál a műfaj kedvelőinek. Az ingyenes összművészeti fesztivál keretein belül egyéb filmszakmai programok, workshopok, gyerekprogramok és könyvbemutatók is színesítik a kínálatot. Az utóbbi során mutatkozhat be többek között Varga Zoltán Macska-egér játékok című könyve is, melyet Ternovszky Béla, majdnem 50 éves animációfilmes munkásságáról írt.  Ternovszky rendezésében készült a magyar filmtörténet kultikus műveinek egyike, a Macskafogó, melyről a könyvben fellelhető a gazdag képanyag mellett a kuriózumnak számító storyboard-részletek és figuratervek is helyet kapnak.

A fesztiválnak a kecskeméti Hírös Agóra termei adnak otthont 2023.június 21-25-ig, a részletes programról ITT téjékozódhatsz.