Egészség, gondozás

Így segítheted a cicád a nyári kánikulában!

Imádjuk a nyarat, de vidám és önfeledt, üdülési időszak számos kellemetlenséggel is jár, főleg bársonytalpú családtagjaink számára. Mi be tudjuk tenni a kabátunkat a szekrénybe, ők azonban a kánikulát is bundában kell hogy átvészeljék. Így segítsd a komfortérzetét!

Figyelj a folyadékfogyasztásra és az étkezésekre

Az egyik legfontosabb, hogy a nyári melegben a cicádnak mindig legyen elegendő mennyiségben friss, tiszta vize kihelyezve. Ha úgy érzed, nem iszik eleget, akkor a szószos eledelét hígítsd fel egy kis vízzel, ezzel is hozzájárulsz a napi folyadékszükségletéhez, vagy ösztönözd vízivásra EZZEL a módszerrel. Inkább kisebb kiszerelésű konzerveket vásárolj, amit egy étkezésre elfogyaszt, mert ilyenkor villámgyorsan megromlik minden.

Meleg ellen így hűsíts!

Ha az embernek melege van, letusol és talán sok gazdinak eszébe jut ez a módszer a cicájával kapcsolatban is, azonban a legtöbb macska utálja a vizet, náluk sokkal kíméletesebb módszerek is vannak a hűtésre. Jó ötlet például nedves kézzel átsimogatni a bundáját, leteríteni egy nedves törölközőt, amire ráfeküdhet, vagy egész egyszerűen csak a lakás klímáját úgy szabályozni, hogy mi is és a cica is komfortosan érezze magát az adott környezetben.

Ha nem áll rendelkezésre hideg padlóburkolat, akkor külön az ő számára elhelyezhetsz valamilyen hidegebb felületet, pl. néhány kimaradt járólapot, amin hűtheti a pocakját, vagy amennyiben egy kicsivel nagyobb beruházásban is benne vagy, akkor jó szolgálatot tehet egy hűtőmatrac, amit a cicák előszeretettel szoktak használni a kánikula idején.

Azt hiszed csak ennyi?

A cicák kánikulában való hűtése minden évben próbára teszi a gazdikat, így nem véletlen hogy egy hosszabb cikkben már mi is foglalkoztunk a témával! Ha még több infót szeretnél, hogy hogy segíthetsz a bársonytalpúdnak átvészelni a kánikulát, akkor itt találsz még hűsítő tippeket az állati hőség idejére!