Hírek,  Könyvajánló

Cicaverzum – Itt az új macskás film, egy abszurd szerelmi háromszöggel fűszerezve

Úgy hiszem, hogy minden olyan film, melyben egy macska az egyik főszereplő, az csak jó lehet. Talán ezért is várom annyira ezt a különleges alkotást, hiszen itt nem egyszerűen csak egy macska szerepléséről van szó, hanem egy olyan szerelmi háromszögről is, melynek az egyik csúcsán ez a doromboló bársonytalpú áll. Abszurd? Igen. De azért megnézzük, ugye?

Október 19-én mutatják be a hazai mozik Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmjét, mely a Cicaverzum címet kapta és egy olyan abszurd szituációt dolgoz fel, melyre a magyar nézők biztosan felkapják a fejüket. A címből adódóan az egyik főszerep egy macskának jutott, akinek Patkós Márton kölcsönzött hangot, a másik két főszerepet pedig Törőcsik Franciska és Polgár Csaba kapta. A romantikus vígjátékban azonban feltűnik még Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Tordai Teri, Martin Márta és Kiss Tibi, a Quimby zenekar frontembere is.

„A Cicaverzum nem azoknak szól, akik szerettek már bele macskába, hanem azoknak, akik valaha voltak szerelmesek a 21. században, és érezték magukat elveszettnek, megszállottnak egy párkapcsolat bonyodalmainak útvesztőjében. A macska motívum egy szórakoztató eszköz, hogy szabadabban, humorral mesélhessünk nagyon emberi tapasztalatokról: magányról, félelmekről, szerelemről, megnyugvásról.” – mondta a filmjéről Szeleczki Rozália rendező a filmsor.hu-nak, mi pedig ezek után csak még inkább várjuk, hogy mozijegyet vehessünk rá!

Nézd, itt van a Cicaverzum hivatalos előzetese! Megnézed Te is, ugye?