Érdekességek,  Hírek

Ugrókötelező macska az új  Guinness-rekorder – Hogy mik vannak!?

Ha macskáról és világrekordról van szó egy mondaton belül, akkor szinte biztos, hogy tevékenységként az alvás jut eszébe minden macskagazdinak elsőként. Aztán jön a megdöbbentő felismerés: vannak macskák, akik egészen meghökkentő rekordot tartanak. Ugróköteleznek. Ráadásul nem is akárhogy!

A KitKat névre keresztelt, 13 éves cica ugrókötelezésben lett Guinness-rekorder nemrég, erről a furcsa tevékenységéről pedig videófelvétel is készült. Bár úgy tűnik, hogy az egy perc alatt kilencszer átugrott kötél nem egy nagy teljesítmény, viszont ha ezt egy macska követi el, akkor már más fény vetül a rekordra. Egyrészről mert a cicák viszonylag nehezen vehetők rá ilyen tevékenységre, másrészről pedig jószerivel inkább a puha párnán való hentergést preferálják, így mindenképpen emeljük a kalapunkat a teljesítmény előtt.

Juhééé, megugrottuk!

A macska gazdája, Trisha Seifried szerint KitKat könnyen megtanulta a mutatványt és mindössze fél év után már közönség elé is vihette a produkciót. Mivel a cica már lassan nyugdíjaskorú, így mindenképpen kellett figyelnie arra is, hogy ne erőltesse meg magát. Trisha egy állatoknak fenntartott tehetséggondozót üzemeltet Missouri államban, aminek a rekorder cica is a része, így szakmája miatt felelősséggel tudott dönteni a kiképzésről és a testmozgás időtartamáról is.

Kíváncsi vagy az ugrókötelező macskára? Itt van a videó a rekordjáról!

-via-