Érdekességek

A világ leghosszabb farkú macskája – Tippelj, hány centi!

A macskák világában is vannak jószereivel rekorderek, van olyan cica, aki ugrókötelezésben tart csúcsot, míg mások különleges testi adottságaik miatt kerültek a csúcstartók közé.

A legújabb rekorder szép, látványos és igen csak méretes farokszerkezettel büszkélkedhet, ráadásul a világon a legnagyobbal. A különleges csúcs a családban marad, ugyanis a michigani macska, saját féltestvérét taszította le a trónról.

Az Altair névre hallgató, ötéves Maine Coon macska farkincája 40,83 centiméter hosszú, legalább is a Guinness hivatalos mérése szerint, amivel felülmúlta a kilenckilós féltestvérének, Cygnusnak a 44 centiméteres rekordját. A korábbi csúcstartó sajnos egy 2017-es tűzvész során a család többi cicájával együtt odaveszett.

A gazda William John Powers a tűzvész okozta lelki felépülés után vette fel a kapcsolatot ismét a tenyészettel, akik jelezték neki hogy az alomban van egy csodás, ezüstszínű hím cica is, aki Cygnus féltestvére. Gyorsan kiderült, hogy ő is örökölte a családi vonást, hiszen már egészen kicsi korában is elképesztően hosszú volt a farka.

A rekordok a Powers család háza táján nem meglepőek, hiszen Fenrir nevű szavanna macskájuk 48 centiméteres magasságával döntött csúcsot és került be a Guinness rekordok könyvébe, a világ legmagasabb macskájaként.

(Fotó: Guinness World Records)