Érdekességek,  Macskatartás, nevelés

A macskák nagyívben tojnak a fizika törvényszerűségeire! Van sajátjuk!

Ugye Te is pontosan tudod, hogy a macskák rendszeresen meghazudtolják a fizika törvényeit és helyettük sajátokat alkotnak. Melyek ezek? Na figyelj, összegyűjtöttem!

A mágnesesség törvénye a macskások világában

A ruhák és minden körülöttünk lévő tárgy különös vonzást alkot a macskaszőrrel, melyek színének sötétedése egyenes arányban nő a vonzott szőrmennyiséggel. A fehér, vagy világos színű anyagok ugyanilyen arányban vonzzák a sötét, vagy fekete színű szőrszálakat, továbbá mágnesességüknek köszönhetően minden étel és ital, különösképpen a kávé elengedhetetlen tartozékává válnak.

A tehetetlenség macska-törvénye

Egy nyugalomban lévő macska mindaddig ebben a tehetetlen nyugvó állapotban marad, amíg egy külső fizikai erő (alutasakos zörgése, hűtőajtó nyitása, macskakonzerv ciccenése) hatását nem gyakorol rá és ki nem mozdítja.

A féreghajtó tabletta érzékelési törvénye

Bármely féreghajtási céllal, májkrémben, virsliben, vagy csirkemellben elhelyezett tabletta észlelélsi sebessége meghaladja azt a tudást, mellyel a gazdi tehetetlensége orvosolható. A tabletták szökési energiája lévén minimális idő alatt kiválasztásra és eltávolításra kerülnek a vivőanyagként szolgáló termékek közül.

A termodinamika macskatörvénye

Nincs az a hőmennyiség, amit ne lennének képesek befogadni bárhonnan (fűtőtestként alkalmazva a gazdájukat, a gazdájuk takaróját, párnáját, párját stb). Míg a fizika törvényei szerint a hő mindig a melegebb test irányából a hidegebb felé áramlik, egy macska esetében minden hő csak is kizárólag felé árad és azt visszautasíthatatlanul képes el is nyelni.

A dobozkitöltési macskatörvény

A dobozkitöltési törvény kimondja, hogy egy bármely méretű és kinézetű, magára hagyott doboz, a lehető legrövidebb egységnyi időn belül macskával töltődik. A törvény megvalósulásának feltételeként a helyiségben a dobozon kívül egy macskának is rendelkezésre kell állnia, ennek birtokában a törvény minden kétséget kizáróan bizonyításra is talál.

A testelnyúlási macskatörvény

A macskák alvással eltöltött ideje egyenes arányban áll a testük elnyúlásával és ugyanekkor ugyanilyen arányban hat rájuk a tehetetlenség macskatörvénye is.

Az alvás macskatörvénye

A macska komfortérzete egyenesen arányos a felvett és kitekert pozitúra, illetve a kiválasztott alvási alkalmatosság kényelmetlenségi faktorával.

Az akadály törvénye

A macska elhelyezkedése fordítottan arányos az őt kerülgetni próbáló emberi egyedek bosszankodási faktorával. A válaszott pozíció számára mindig a legkényelmesebb és minél kényelmesebb, annál több emberi lábnak áll az útjában. A törvény a lépcsőn keresztben elhelyezkedett macska esetében különösen érvényesül.

A koldulás törvénye

Amennyiben egy macska elég kitartóan nézi a tálját, a hűtőajtót, vagy a tányérodat, előbb vagy utóbb számára is leesik egy-két finomabb falat.

Az összeférhetetlenségi macskatörvény

A nem kellően rögzített és nem elég nagy kiterjedésű szőnyeg nyugalmi állapota egy macska jelenlétében csak minimális ideig elfogadható.

A bútorérték macskatörvénye

A macska körömélesítési és rágási vágya és szándéka egyenes arányban nő a lakásban elhelyezett bútorok és tárgyak szépségével és értékével.

Ezeket a cikkeket is olvasd el!

Boldogtalan a cicád? A macska depresszió 6 jele, amire minden gazdinak figyelni kell!

7 csodás tipp, hogy a macskád boldog legyen

Szeret a cicád? Íme 15 jel, ami bebizonyítja, hogy igen!

Miért imádjuk annyira a macskákat? 6+1 ok és 10 cicás kép, ami megmutatja!

15 dolog, amit csak a macskások érthetnek meg!

10 dolog, ami miatt megéri cicát tartani és imádni

6 tipp és használati utasítás az otthonodba érkező új cicához