Érdekességek,  Macskafajták

7 macskafajta vörös színben

A vörös macskák nem alkotnak különálló fajt, de több olyan macskafajta is van, melyeknél nagyobb valószínűséggel fordul elő ez a különleges szín. Összegyűjtöttük nektek ezeket, hogy ha igazán különleges fajtatiszta vörös cicusról álmodoztok, ezek közül válasszatok (vagy fogadjatok örökbe egy mezei vöröskét, mert ők is csodálatosak).

1. Vörös perzsa macskák

A perzsa az egyik legnépszerűbb macskafajta az egész világon. Hosszú, selymes bundájukkal, nagy és megnyerő szemekkel büszkélkedhetnek, szelíd, barátságos természetűek. Szinte minden elképzelhető árnyalatot megtalálsz közöttük, de narancssárga színben különösen elbűvölően néznek ki. Itt azért megemlíteném, hogy Millyke cicám is perzsa és bár ő hófehér, mindketten nagy csodálói vagyunk a vöröseknek (látnátok, hogy figyelt, amikor képeket kerestem a cikkhez)!

2. Munchkin cica, vagy tacskómacska

A perzsához hasonlóan a Munchkin is egy olyan macskafajta, amely nagyon sokféle színben fellelhető, köztük vörösben is. Leggyakrabban rövid lábukról, apró termetükről és arról a tényről ismertek, hogy felnőttkorukban is igazi kiscicák maradnak.

3. Amerikai bobtail macska

Az amerikai bobtail szinte vadmacskára emlékeztet, különleges védjegye a genetikailag megrövidült farok. Természetesen vörös színben még különlegesebbek! Pomponos farkukkal, bolyhos arcukkal és intelligens személyiségükkel tökéletes társakká válnak.

4. Brit rövidszőrű macska

A brit rövidszőrű macska rendkívül népszerű macska a családok körében, mivel hihetetlenül ragaszkodó, játékos és laza. Számos színben láthattad már, beleértve a lenyűgöző narancssárgában is.

5. Maine Coon macska

Ezek a nagyméretű, masszív megjelenésű cicák szinte minden színben megtalálhatók, és bár a leggyakoribb a barna cirmos, a Maine Coonok között is találsz vörösen izzó csodákat!

6. Abesszin macska

Az abesszin macska egy játékos fajta, amely a vörös árnyalatok lenyűgöző skálájában is felfedezhető, beleértve a vörösesbarna és az egészen barna árnyalatokat is. Ezekről a vörös macskákról köztudott, hogy rendkívül okosak, aktívak, így nem árt ha a gazdi felköti a gatyáját és le tudja majd foglalni.

7. Bengáli macska

A bengáli egy házimacska, amely úgy néz ki, mint vadon élő rokonai miniatűr változata – különösen, ha vörös bundát viselnek! Míg a szín megfelelő neve barna, inkább tüzes narancsnak tűnik.

Szeretnél még több dolgot megtudni a tüzesen izzó, vörös bundájú cicákról? Akkor ne hagyd ki ezt a 15 lenyűgöző tényt a vörös macskákról illetve olvasd el a vörös szín mögött rejlő igazságot is!