Egyéb kategória

Karácsony macskával, avagy kivédhető a katasztrófa?

Már ha egyáltalán katasztrófának tekintjük azt, ha borul a karácsonyfa, törik a dísz, vagy foltos lesz a szőnyeg…


Minden gazdi tudja, hogy egy karácsonyfa a cicák szemébe „nyílt felkérést jelent egy keringőre”, hiszen a sok fityegő dísz, a csillogó, villogó csábító csecsebecsék és már maga a fenyőfa törzse is mind-mind olyan kínálkozó játéklehetőséggel kecsegtet, aminek nemet mondani igen nehéz (amennyiben egy játékos macsek az illető). A gazdi temperamentumán, vérmérsékletén múlik csak, hogy nevet egyet a kidőlt karácsonyfa láttán, morcosan mérgelődik, vagy esetleg megtesz néhány fontos óvintézkedést, mellyel a karácsonyfa is megmarad, a cica is jól szórakozik. Mi az utóbbihoz adunk most néhány megszívlelendő tanácsot!

1.       A kidőlt fánál nagyobb veszélyt rejtenek az elektromos vezetékek, melyeket a cica játékos jókedvében megrághat, vagy éppen a játék hevében kiránthat a konnektorból, falból. Burkold be, vagy rejtsd el a macska elől ezeket. A barkácsáruházak kínálatában ma már számos változatban kaphatók műanyag biztonsági kábelborítások, melyekkel a veszély maximálisan kivédhető.

2.       Használj stabil karácsonyfatartót, a fát pedig igyekezz valahová kikötni, így ha arra támad kedve a kis macseknak, hogy megmássza, akkor sem történhet nagyobb baj. Ugyan az akciónak áldozatául eshet néhány dísz, sőt az is megeshet hogy a cicát is ki kell majd menteni az angyalhajak fogságából, de a nagyobb kárt megelőztük!

3.       A karácsonyfa aljára olyan díszeket rakj, melyek bírják a puha mancsok pofozgatását, sőt a legjobb, ha egyenesen a cicus számára szánt, könnyen leszedhető csecsebecsékkel aggatjuk tele!4.       Ha valahova el kell menned, legjobb ha a cicának addig biztosítasz egy olyan helyiséget, ahol nem tud szabadon „garázdálkodni” a karácsonyfával. Bizonyított tény, hogy a legtöbb baleset akkor adódik, amikor a gazdi elhagyja a házat és a cica magára marad a csillogó csábítóval.