Érdekességek,  Macskatartás, nevelés

4 alkalom amikor a macska is „besegít” a karácsonyi ajándékok becsomagolásánál

Az ünnepi szerencsétlenkedések listájához írd oda a macskákkal való ajándékcsomagolást is! Neked is be szoktak segíteni? Íme 4 olyan alkalom, amikor akár zökkenőmentes is lehetne a készülődés, de mégsem az…

Szeretem az ünnepi készülődést, amióta Milly velünk van, azóta pedig ez különösen vidáman zajlik, hiszen mindent megtesz annak érdekében, hogy ne unatkozzunk.

Ráfekszik a csomagolópapírra

Mindig oda kell dugnia az orrát, ahol a leginkább zavar, a csomagolópapírért és ajándéktasakokért pedig majdhogynem ölre kell vele menni, mert ha előkerülnek tutira ezek válnak a ház legjobb és legkényelmesebb fekhelyévé. Mindegy hogy csörög, zörög, gyűrődik, nincs ettől jobb, érted? Nincs!

„Köszi mami az új ágyat. Te vagy a legjobb…”

Megrágja a masnikat, szalagokat, ellopja a ragasztószalagot…

…vagy ami még jobb, hogy játéknak képzeli és nem csak azokat pofozgatja, hanem az én kezemet is, ha el akarom venni tőle. A ragasztószalag ámulatba ejti, mert hosszú órákig lehet azzal küzdeni, hogy az abból készült ragacsos galacsin miért nem gurul és miért akarja „megfogni” a mancsát. Kész kabaré. De tényleg… Mindeközben persze vagy azért nem halad a csomagolás, mert Milly játékán kacagunk hangosan, vagy azért mert őt kell kerülgetni, kicselezni.

Szép kis szalag. Enyém lehet? Milly itt már elkezdte önmagát is becsomagolni karácsonyra…

Doboz=ház. Az én házam.

Ha dobozt lát, birtokba veszi és belefekszik. Számára az teljesen mindegy, hogy ajándékcsomagoláshoz van rá szükség, vagy éppen a szemétre szántam, a doboz, az doboz, ő pedig vérbeli macska és nem tud neki ellenállni. Ez aztán sokszor megnehezíti a karácsonyi ajándékok zökkenőmentes becsomagolását, hiszen Milly nem csak szép, de meglehetősen kitartó és makacs is. Hiába tessékelem odébb és veszem el tőle a dobozt, ő mindig visszatér hozzá és belefekszik, vagy talál egy még kényelmesebb darabot – lehetőleg azt, amelyik szintén becsomagolásra várakozik.

Ebbe ugye semmi mást nem raksz? Olyan kényelmes…

Műszaki ellenőrzés, csomagolásfelügyelet…

Amennyiben a háború fent említett csatáig megnyertem, akkor sem távozik sértődötten és hagy magamra, hanem leül és megvető tekintettel bámul, figyeli minden mozdulatom. Néha már- már zavarbaejtő, ahogy néz és azt kommunikálja: „akkor lássuk, hogy boldogulsz egyedül, te szerencsétlen…”. Az ajándékcsomagolás így kisvártatva nevetésbe fullad, Milly simogatást kap és ismét nyugtázzuk, hogy számunkra a meghitt, önfeledt ünnephez, az igazi családi együttléthez ő is elengedhetetlenül hozzátartozik…

„Akkor lássuk, hogy boldogulsz egyedül, te szerencsétlen…”

Ezeket a cikkeket se hagyd ki, ha cicás, karácsonyi tartalmakat keresel!

6 dolog, amit a macskák TÉNYLEG szeretnének karácsonyra!

Ünnepi stressz és a macskák: tippek, hogy cicád nyugodt maradjon karácsonykor is

Karácsony macskával, avagy 5 tuti tipp, hogy kivédhető legyen a katasztrófa

Ez az, amit SOHA ne adj a cicának karácsonykor!

Az 5 legjobb adventi kalendárium macskáknak 2022-ben – Még nem késő beszerezned!