Egyéb kategória,  Macskatartás, nevelés

6 dolog, amit a macskák TÉNYLEG szeretnének karácsonyra!

Karácsony közeledtével biztos hogy Te is gondolkodtál már azon eleget, hogy milyen ajándékkal lepd meg a kiskedvenced. Mindenki azt feltételezi, hogy a cicája a tipikus finomságokra és játékokra vágyik, pedig ha levelet tudnának írni a Jézuskának, ez a 6 dolog szerepelne benne!

Meleget és napsugarakat az év 365 napjára!

Melyik cica ne lenne attól elragadtatva, ha az év minden napján élvezhetné az anyatermészet adta melegséget és napsugarakat!

Minden bútordarab saját tulajdonba kerüljön

Hányszor szóltál rá az elmúlt évben, hogy ne kaparja a fotelt és szedje szét a szőnyeget? Ha minden az ő tulajdona lenne, kedvére élesíthetné a körmét bárhol. Bárhol! Érted? Ráadásul zavartalanul!

A gyönyörök szobáját. Dobozból!

Ahová csak nézel doboz, mindenféle méretben, magasságban, megszámlálhatatlan mennyiségben! Hát nem ilyen egy macskamennyország? De!

Saját laptopot!

Várjunk csak egy kicsit! Biztos? Naná! Melyik cica nem szereti a cipós kis testét a meleg billentyűzeten pihentetni!? Ha sajátja van, akkor nem kell veled megosztozni rajta és nem kell folyton azt várnia, hogy befejezd a munkát, hogy ő odatelepedhessen!

Szemben álló hüvelykujjakat…

…hogy ne kelljen mindig rád várni, ha a szószost ki kell bontani! Kínosan kacifántos ajtókilincsek? Nem probléma! Csaptelepek kinyitása a friss víz zamatáért? Megoldva! Titokban minden cica vágyik arra, hogy karácsony reggelén egy ekkora csodára ébredjen és a mancsain szemben álló hüvelykujjakat találjon!

Macskahordozókat titkos menekülőnyílásokkal

A legtöbb cica utálja a hordozókat, mert ha belekerül, az két dolgot jelent egyszerre: bezártságot és általában állatorvosi látogatást. Na de ha lenne rajta egy titkos menekülőnyílás, amit csak ő ismer és tud aktiválni!? Ha tudnának levelet írni, a Mikulás manói már szorgosan készítenék is ezt a speciális darabot és kisvártatva világszabadalommá válna – a macskák meg a világ uraivá, ha ezt is képesek lennének elintézni!