Érdekességek,  Macskatartás, nevelés

Ilyenek a macskaszerető emberek a pszichológusok szerint

A macskák igen megosztóak: valaki vagy imádja őket, vagy elviselni sem tudja a közelségüket, olyannyira, hogy rosszul van már attól is, ha egy csodás szépségű cica hozzásimul.

A szakértők arra jutottak, hogy a cicát szerető emberek lelkileg egészségesek, míg azoknál, akik a legcsekélyebb mértékben sem tűrik meg a macskák jelenlétét, személyiségi problémákat és a lelki egyensúly kibillenését jelezheti ez az ellenállás.  

Az Austinban lévő Texasi egyetem tanulmánya szerint nagyon sokminden kiderül az ember személyiségéről azalapján, hogy milyen állatért rajong. A tanulmányból kideült, hogy a macskaimádók sokkal nyitottabb személyiségek és közös jellemzőjük, hogy nem átlagos a gondolkodásuk. Bár szeretik a társaságot, de tökéletesen el tudják tölteni az idejüket egyedül is, szeretnek új dolgokat kipróbálni, kreatívak, kíváncsiak és művésziek.

A macskakedvelők között sokkal több nőt tisztelhetünk és a tudomány szerint ez sem véletlen. A macskamamik hangja ugyanis általában magasabb és finomabb rezgésű, amit a cicák kifejezetten szeretnek, mert a halk duruzsolás, a mondatok lágy dallamossága a kora gyerekkorukra emlékezteti őket, amikor még az édesanyjukkal és a testvéreikkel voltak.

Az anyamacska magasabb hangot hallat, ha a kiscicákat szólítja, ezért a legtöbb macska vonzónak találja a női hangokat is. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy mély bariton hangú ember nem válhat a macska legjobb barátjává és a leggondoskodóbb gazdává, mert az hogy egy cica bizalmát elnyerjük-e, sokkal inkább attól függ, hogy milyen gondoskodásban és mennyi szeretetben részesítjük…

Ezeket is olvasd el!

Így segítenek a macskák a börtönben lévő foglyoknak

Hallottad? Ingyen repülőjegy jár a macska örökbefogadóknak!

Autista gyermekek mellett macska legjobb társ – Így gyógyítják kölcsönösen egymást!

10 tipp a macskák szorongásának és stressz-szintjének a csökkentésére!