Érdekességek

6 szórkoztató tény a fekete macskákról

Tudtad, hogy a fekete macskák a szerencse nagykövetei és a hiedelmekkel ellentétben nem balszerencsét, hanem jólétet és boldogságot hoznak a gazdájuknak? A macskák színe meghatározza mágikus erejüket is, így a fekete macskáknál is nagy jelentőséggel bír ez, de korántsincs negatív hatással semmire, sőt! Állítólag a  fekete macskák képesek a legjobban elűzni a negatív energiákat, de nézzünk még róluk 6 szórakoztató tényt!

A fekete macskák éppoly lenyűgözőek, mint imádnivalók, mint bármelyik másik macska. Nem csak szórakoztatóak és elragadóak, hanem számos érdekes és szórakoztató tényt is feltártak velük kapcsolatban, ebből gyűjtöttünk most nektek egy csokorravalót, ami nem csak a fekete macskák világnapján, október 27-én szórakoztatja az ébenfekete cicák kedvelőit!

Remek párkeresők – van tudományos alapja!

Japánban az egyedülálló hölgyeket arra bátorítják, hogy legyen fekete macskájuk, mert magukhoz vonzhatják a potenciális udvarlót. Így van, több kultúrában a fekete macskákat a legjobb kerítőknek tekintik. Ennek a tudományos alapja viszont pusztán annyi, hogy a kutatók bizonyították, hogy akiknek van otthon egy doromboló barátja, az társadalmilag is aktívabbá válik és egészségesebb, jobb kapcsolatokat alakít ki az ellenkező nem tagjaival. Mivel főleg macskás csoportokban mozognak, ismerkednek, így nagy arányban olyan párt is találnak maguknak, akikkel azonos az érdeklődési körük, értsd: macskaimádók mindketten.

Sok fekete macskának arany színű szeme van

A fekete macskák teste nagy mennyiségű melanint termel, ez felelős a sötét szőrzetért. A melanin befolyásolhatja a macska szemének színét is, ezért nagy arányban fordul elő a fekete macskák között arany szemszíű egyed, vagyis amikor a macska íriszének színe sárga.

Gazdaggá tehetnek

Sok ázsiai országban, például Kínában és Japánban, a fekete macskákat nem csak szerencsének tartják, hanem a gazdagság forrásának is. Ezért sok fekete Maneki Nekost (integető macskát) fogsz látni a boltok polcain (nálunk a kínai üzletekben). Ezekről úgy tartják, hogy elűzik a gonosz szellemeket, sőt nem csak az otthonokbaan, hanem a kínai vagy japán éttermekben és élelmiszerboltokban is szerencsét hoznak és bevonzzák a vevőket. Dupla szerencse, igaz?

Skóciában is hasonló tisztelet övezi a fekete macskákat, az ő legendáik szerint is jólétet hozhatnak az ébenfekete dorombolók, főleg ha azok a ház verandáján üldögélnek. Állítólag a közelmúltban egy skót bingócsarnok több fekete macskát is toborzott a tagjaik közé, hogy javítsa mecénásaik szerencséjét.

A fekete macskák között több a hím

Bár határozott és egyértelmű tudományos kutatást nem találtunk az alátámasztásra, de a macskagazdik körében tényként terjed, hogy a fekete macskák között sokkal több a hím, mint a nőstény.

Valahol az a szerencse, ha átmegy előtted

Az Egyesült Királyság nagy részében a fekete macskákat szerencsésnek tartják, különösen, ha keresztezik az utadat és áthaladnak előtted – a magyar hitrendszerrel ellentétben. Szóval aki babonás, ne kezdjen el rögtön pánikolni, 50% esélye van a szerencsének is, nem csak a balszerencsének!

Németországban kb. ugyanez a helyzet, bár itt nem mindegy hogy merről merre halad a macska. Ők szerencsésnek tartják, ha egy fekete macska jobbról balra keresztezi az utad, viszont ha balról jobbra halad, akkor nem árt az óvatosság!

22 elismert fekete macskafajta található

A Cat Fancier’s Association 22 macskafajtát ismer el, amelyeknél hivatalosan is jegyzett és elfogadott a tömör fekete bundát. Csak egy fajta van, a Bombay, ami kizárólag fekete színű macskákból áll.