Érdekességek,  Macskafajták

A 8 legbújósabb macskafajta

Mivel nekünk cicagazdiknak is különböző igényeink vannak, érdemes a személyiségünkhöz és az életstílusunkhoz legjobban passzoló cicát választani. Vannak, akik az olyan cicákat szeretik, akiket akár egész napra is magukra lehet hagyni, mások a bújósabb cicákat kedvelik, akik mindenhová árnyékként követik a gazdit.

Ha igazi bújós cicára vágysz olyanra, aki árnyékként követ és imádja a szeretgetést akkor az alábbi nyolc macskafajtát bátran ajánljuk.

1/8 Skót lógófülű macska

A Skót lógófülű macskák inkább higgadtnak számítanak, szeretnek bekuckózni a gazdival és közben szelíden dorombolni. Ez a fajta rendkívül intelligense figyelmes, türelmes és nagyon gyerekbarát. Bármennyire is imád a gazdája közelében lenni, de nem válik ragaszkodása zavaróvá, nem követelőző. Minden olyan tevékenységet imád, ami emberi interakciót igényel. Ugyanis a skót lógófülű semmit sem szeret jobban, mint a családjával lenni, és részt venni abban, amit csinálnak. Cuki, bújós macska, aki élvezi a figyelmet és igazán szerethető fajta.

2/8 Ragdoll

A ragdoll az egyik legbarátságosabb macskafajta, nagyon könnyű elnyerni a bizalmát, oda kell rá figyelni, nehogy elszökjön, vagy elmenjen idegenekkel. Társaságkedvelő, mind az emberét, mind más macskákét vagy kutyákét szereti, de a kisgyerekekkel is nagyon jól kijön. Nagyon hízelkedősek és játékosak, örömmel követik gazdáik akár minden lépését. A különleges cicák sorozatban bővebben is írtunk ezekről a cuki, bújós kis szőrpamacsokról.

3/8 Egzotikus rövidszőrű

Az egzotikus rövidszőrű akárcsak a perzsa, kedves, békés természetű, csendes, és könnyű vele együtt élni talán pont ezért annyira népszerű ez a fajta. Imádja, ha fésülik és babusgatják. Igazán jól az otthon melegében érzi magát a gazdája társaságában. Nagyon ragaszkodó, gazdiját hűségesen követi bárhová is megy a lakásban. Nagyon jól alkalmazkodik a környezetéhez. A kandúrokat kedvesebbnek, hízelgőbbnek tartják, mint a nőstényeket, akik inkább tartózkodóak. Bővebben erről a kedves, bújós cicafajtáról itt olvashatsz.

Photo by Omar Ram on Unsplash

4/8 Burmai Szent Templommacska

A burmai szent templommacska nagyon barátságos, ragaszkodó és jó természetű macska, aki imád a gazdájával lenni. Ezek a macskák nagyon emberközpontúak, így tökéletes választás gyermekek mellé is. Sok burmai macska tulajdonos arról számol be, hogy ezek az állatok megbíznak idegen emberekben is, engedik, hogy felemeljék, illetve simogassák őket. A burmai macska nem csak az emberekkel, hanem más állatokkal, elsősorban saját fajtársaival szemben is nagyon barátságos. Érdemes őket párban tartani, mivel ez nem csak számukra, de számunkra is rendkívül előnyös lehet hiszen nincs is annál jobb mikor két ilyen jó természetű cica bújik hozzánk egész nap.

5/8 Maine Coon

A Main Coon fajtát, ha röviden kéne jellemeznünk csak annyit írnánk, hatalmas, bújós, szelíd óriások. Bár a Maine Coon nagyon ember-orientált, viszont ez nem jelenti azt, hogy túlságosan emberfüggő lenne. Nem zaklat folyamatosan a figyelmével, de nagyon kíváncsi és mindenről tudni szeretne, ami a környezetében történik. Ha szeretetre vágynak jönnek és bújnak, akár hajnalban is. Szeretnek mindig a közelben lenni, követnek szobáról szobára, és addig ülnek a csukott ajtó másik oldalán, amíg elő nem bukkanunk az ajtó mögül. Ezekről a különleges cicákról is találsz több információt a blogon.

6/8 Szfinx

A szfinx macska barátságos, gyengéd, csendes, intelligens és gazdifüggő cicafajta. Nagyon kötődnek a gazdájukhoz és más háziállatokkal is többnyire barátságosak, csak ritkán viselkednek agresszíven. Nem lehet őket hosszan egyedül hagyni otthon, mivel hamar unatkozni kezdenek. Ennél a fajtánál különösen igaz, hogy csak akkor válasszunk ilyen fajtát ha elég időt tudunk vele tölteni. Korábban írtunk erről a különleges, ragaszkodó, bújós fajtáról, amelyet itt olvashatsz.

Photo by Erin Agius on Unsplash

7/8 Devon Rex

A devon rexet hűséges, ragaszkodó és kedves jelleme optimális háziállattá teszi családok számára. Hűséges természete miatt, illetve mert könnyen tanítható sokak szerint inkább egy kutyára hasonlít. Ugyanakkor rendkívül játékos és nagyon kíváncsi pont, mint egy igazi cica. A devon rex a gazdáját (akit a cica választ ki magának) szinte teljesen kisajátítja. A gazdájával egyidőben alszik, eszik és követi őt bárhova. Ha kell a gazdája vállán alszik, hogy egy pillanatra se legyen távol tőle. Amint lehetősége van rá, már fekszik is a gazdája ölébe, bújik és hangosan dorombol.

8/8 Orosz kék

Az orosz kék macska különösen ragaszkodó és intelligens macskafajta. Családszerető macskaként érdemes mellé társait is választani, főleg, ha nem tudunk elég időt vele otthon tölteni. Mivel nagyon emberközpontú, ezért szereti a gazdival való közös játékot. Könnyen tanítható, intelligens fajta. Nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz, bújósak, igénylik a foglalkozást és a szeretetet. Gazdájukat árnyékként követik, de ragaszkodásuk nem túlzó. Ez a fajta egyszerűen imádja a simogatást, de idegenekkel szemben távolságtartó.

Ami a listában szereplő cicafajtákban közös, hogy imádnak a gazdi közelében lenni és imádják a szeretgetést. Neked melyik macskafajta a kedvenced és miért?

Gyere a MacskamentKlub zárt facebook csoportjába és beszélgess erről a többi cicaimádóval!