Egyéb kategória

15 szilveszteri aranyszabály és babona macskásokra hangolva!

Kicsit újrahangoltam és átgondoltam a szilveszteri és újévi babonákat, mert a macskagazdik olvasatában ezek betartása cseppet sem olyan egyértelmű! Nézd csak! Ha cicagazdi vagy, így csináld!

Főszerepben Millyke, de a név nem kőbe vésett, olvasd úgy, mintha a Te cicád neve állna ott!


1. Tilos a szemetet kivinni a házból, mert kidobjuk vele együtt jövő évi szerencsénket is! A használt alom minek számít? Két dolgot tehetsz: triplán zacskózod és a ház egyik félre eső helyiségében tárolod, amíg a babona nyomása nem enged, vagy Millyke kénytelen lesz elviselni most az egyszer, hogy nem kifejezetten makulátlan az alom! A jó szerencsénket mégsem vihetjük ki a házból!


2. Nem szabad mosni, ruhát teregetni (így jártál Millyke, ezen a napon nem tudsz a tiszta ruhákon heverészni!) mert következő évben házunkból a szerencse inkább kifele, mint befele fog kívánkozni.


3. A hagyomány szerint az éjféli nagy zajjal nem csupán az óévet búcsúztatjuk el, hanem vele az ártó, rontó erőket is. A petárda, tüzijáték és duda a macskás háztartásokban nem játszik, de a horkolásunkkal bármilyen ártó lényt képesek vagyunk messze elüldözni. Ha még hajnal kettőkor is hatásos, akkor ez pont az az időszak, amikor Milly a leghangosabban szokott játszani, lehetőleg a csupasz padlón rohanva, üveggolyóval, kupakkal és minden olyan tárggyal, ami nem csendespihenővel kompatibilis. Szerintem nálunk ez a pont is pipa…


3. A szerencsemalac babonája évszázadokra nyúlik vissza. Valószínűleg egyrészt onnét származik, hogy az Alföldön az év utolsó napján kocát látni malacaival együtt, jó jelnek számított. Ebből a babonából származhat az, ha valakit szerencse ér, a mai napig azt mondjuk rá: „malaca van!” Nekünk macskánk van, de egy szépen felhízlalt malacka pocakkal. Akkor ezt így teljesítettük, ugye?


4. Nem mindegy az sem, mi kerül az asztalra! Nem szabad például szilveszter napján baromfihúst enned, mert a babona szerint a baromfi elkaparja a szerencsédet! Millyke csirkehús érzékeny, úgyhogy ettől az egy dologtól nem kell tartani, de a halas tápot is jó messzire eldugom, mert az legalább ugyanolyan ártó! Aki szilveszterkor halat eszik, elúszik a szerencséje! Marad a cicatej és a marhahúsos falatkák! Megfelelő lesz Milly cica?


5. Régi szokás az egész kenyér megszegése is, hogy mindig legyen a családnak kenyere. Megyek és sütök egy nagyot, mert ehhez a ponthoz a cicabuci (Millyke legkedvesebb szundikálópóza) kevés lesz!


6. De ne együnk meg mindent szilveszterkor, hagyjunk ételt a hűtőben, hogy az újesztendőben se szenvedjünk hiányt semmiből! És persze hagyjunk mindig valamennyit a cica táljában is, ugyanezen okból kifolyólag – ezt vajon a macskának hogy magyarázzuk meg?


7. Az sem mindegy, milyen alsónemű van a ruhánk alatt! Szilveszter éjszakáján a babona szerint feltétlenül piros bugyit, férfiaknak pedig piros alsógatyát kell viselniük. Ezzel biztosítjuk, hogy a szerelmi életünk a következő évben is vérpezsdítő, mozgalmas, szerencsés és izgalmas legyen. Legalább lesz mit mozizni a macskának, a legtöbb cica úgyis szeret rácsodálkozni az intim pillanatokra!


8. Csak egy a probléma 7. ponttal, hogy ezen az éjszakán nem ajánlatos szeretkeznünk, mert ezzel elcsesszük a jövőnket! Egy éjszakát kibírunk…


9. Nem maradhat száradó ruha a szárítón, mert jövőre akasztott ember lesz a családban. Ajánlom figyelmedbe a 2. pontot is, mert azzal összhangban működik. Ha tegnap nem hoztad be a ruhákat, akkor cseszheted, mert ma meg már nem szabad. Szóval… Ha szobában teregetsz, akkor ez a pont is pipa, nálunk pl. Millyke SOHA nem hagy ruhát a szárítón, ez az egyik kedvenc játéka (nekem pedig az egyik legnagyobb bosszúságom…)


10. A szerelmesek éjfélkor kenjenek egymás szájára mézet, és úgy csókolják meg egymást. Édes élvezeteken kívül, boldogság vár rájuk az újévben. Egyes vidékeken a gyermekek száját is mézzel kenték meg ezen a napon, hogy édes beszédű, kedves emberré váljon, hogy sok édességet ehessen az esztendőben. Macskákkal, szőrös gyermekeinkkel ugyanez a pont érvényét veszti, egyrészről nem éreznek édes ízt, a cukor és méz ártalmas nekik, de azért szívesen megnézném az összemézezett fejét, amitől kedvessé válik és nem támad többé bokára az új esztendőben…


11. Aki üzlettel foglalkozik, annak gyümölcsöket kell ennie, hogy gyümölcsöző esztendő köszöntsön rá. Ha almát eszik, számlálja meg, hány almamag van az almában, annyi siker üti a markát abban az esztendőben! Magadra nézve opcionális a betartása, de a macskád erősen javasolja a betartását, hogy az új évben is legyen mindig pénzed alutasakosra, szószosra és jutifalatokra!


12. Szilveszterkor lógassunk ki egy pénzérmét madzaggal az ablakba, majd éjfél után a madzag segítségével húzzuk be, ezzel növeljük a pénzhez jutási esélyünket az újévben! Ugyanez macskákkal szobán belül, úgy, hogy közben a cica fut utána…


13. Tárjuk ki éjfélkor az összes ajtót, hogy kimenjen az óév! Nálunk valahol más utat kell találnia, vagy a szúnyoghálón kell átpréselnie magát, mert ellenkező esetben az óévvel Millyke is távozik. Annyit nem ér…


14. Ha még nem találtad meg az igazit, akkor tegyél tükröt és fésűt a párnád alá, és éjszaka megálmodod jövendőbelidet! Vagy nem. De egy macskát mindenképpen fektess a lábadhoz, mert nem csak melegít, de a dorombolása kárpótol akkor is, ha még nem érkezett meg az életedben az igazi.


15. A pezsgőivás lényege az, hogy ha drága, úri italt iszunk az újév első perceiben, a folytatás is gazdag, úri, fényűző lesz! A cicáknak pedig önts valami flancos macskatejet az edénykéjébe! Egészségetekre!

Békés, boldog, szerencsés és cicadorombolós új évet kívánunk!

Ezeket a cikkeket is olvasd el!

A macskák kommunikációja és testbeszéde – Értsd meg mit próbál neked elmondani a cicád!

Minden macskának van kedvenc gazdája! Így választja ki!

Megbízik benned a cicád? 6 jel, amiből pontosan kiderül!

6 tipp, amivel erőteljes bizalmi kapcsolatot tudsz kiépíteni a cicáddal

Boldogtalan a cicád? A macska depresszió 6 jele, amire minden gazdinak figyelni kell!