Érdekességek,  Macskafajták

Ilyen macskafajta illik hozzád a horoszkópod szerint

A születési dátumunk és csillagjegyünk meghatározza a személyiségünk legfőbb vonásait, sőt még a macskáinkét is! Korábban készítettünk már egy macskahoroszkópot, most pedig azt kutattuk ki, hogy saját csillagjegyed szerint milyen fajtájú cica illik hozzád a leginkább! Kíváncsi vagy rá?

Kos (március 21. – április 19.)

Szfinx macska

Ahogy a kos jegy szülöttei, úgy a szfinx cicák is szeretik a figyelmet és szeretnek a középpontba kerülni és ez a különleges külsejük miatt nem is olyan nehéz számukra! Szeretik, ha foglalkoznak velük, mert ingerszegény és monoton környezetben könnyen unatkozni kezdenek, ilyenkor pedig egyszerűen kénytelen átvenni az irányítást (a kos szülöttek is és a szfinxek is).

Bika (április 20. – május 20.)

Brit rövidszőrű macska

Elégedettség, nyugodtság, kiegyesúlyozottság – pont, mint egy brit rövidszőrű cica jellemzése! Nagyon fontos számukra a kényelem, ragaszkodóak, kitartóak és mélyérzésűek, így egyáltalán nem véletlen, hogy egy olyan brit rövidszőrű cica lehet a legjobb társuk, aki elegáns, arisztokratikus és hordozza ugyanazokat a jellemzőket, mint a bika jegyben született gazdija!

Ikrek (május 21. – június 20.)

Bengáli macska

Ugyanaz a kettősség jellemzi a bengáli macskákat is, ami az ikrek jegy szülötteire igaz! Van egy karizmatikus, vadabb, tüzesebb oldaluk, de időnként szükségük van arra is, hogy visszahúzódjanak egy csendesebb, békésebb zugba, távol a zajoktól és a világtól. A bengáli cica bár valóban egy kicsit vadabb fajta, de nagyon szeretetreméltó, ragaszkodó és hűséges is.

Rák (június 21. – július 22.)

Himalája macska

Milyen cica illik egy hűséges, ragaszkodó, érzékeny, érzelmes és gondoskodó csillagjegyhez, aki ráadásul még otthonülő típus is? Egy himalája macska lehet számukra  a legtökéletesebb cicatárs, hiszen ők szeretetéhes, lojális és igen bújós természetű házikedvencek! Nem vágynak nagy felfedezésekre, a legjobban a Te öledben szeretnek majd szunyókálni.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Perzsa macska

Ehhez a királyi, tekintélyes megjelenésű csillagjegyhez a leginkább passzoló cicafajta a perzsa, aki már kinézetével is mindenkit levesz a lábáról! Imádják a kényelmet, a figyelmet és nagyon jól viselik (sőt kifejezetten szeretik), ha csodájukra járnak! Bónuszként kapod, hogy egy perzsa macska nyugodt, kedves és kiegyensúlyozott is, ami egy oroszlán jegyben született ember esetében még inkább fontos tulajdonság!

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Skót lógófülű macska

Végtelenül cuki, az egyik legaranyosabb cicafajta a skót lógófülő, aki nem csak kedves, de igen intelligens, tanulékony fajta is. Rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amikkel a szűz jegy szülöttei. Megvan benne a távolságtartás, kéretlenül nem telepszik rá senkire, de szereti az új kihívásokat, a különleges játékokat.

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

Sziámi macska

A mérleg jegy szülötteinek egyik legfőbb tulajdonsága a beszédesség és ez a tulajdonság tökéletesen illik a sziámi macskákra is. Az egyik legintelligensebb cicafajta, nagyon szereti a társaságot és az embercsaládját, attól válik kifejezetten boldoggá, ha a gazdi közelében lehet és bájosságával elvarázsolhatja.

Skorpió (október 23. – november 21.)

Szibériai macska

Erős, kitartó, markáns, de mágikus a kisugárzása, amivel megbabonázza a környezetét. A leírás éppúgy igaz a skorpió jegy szülötteire és a szibériai macskafajtára is. A szibériai cicák kíváncsiak, a környezetük felfedezése fontos számukra és a végletekig hűségesek a gazdájukhoz, nem mellesleg pedig igen látványosak. Tekintélyes és csodaszép bundával rendelkeznek!

Nyilas (november 22. – december 21.)

Maine Coon macska

Ha egy nyilas horoszkópú ember egy cicával is megosztja az életét, az nem is kérdés hogy leginkább a maine coon macskafajta lehet! Kedves, toleráns, szelíd óriások, akik nagyon jó társai a jegy szülötteinek. Játékosak, vakmerőek, kalandozóak, pont olyanok, mint a nyilasok!

Bak (december 22. – január 19.)

Abesszin macska

Ha jellemzést kellene írni egy bak jegyben született emberről, abban biztos szerepelne a perfekcionizmus, a kötelességtudat, az intelligencia és az, hogy csak egy szűk kört engednek igazán közel magukhoz. Az abesszin macskák ugyanilyenek!

Vízöntő (január 20. – február 18.)

Egzotikus rövidszőrű macska

Egzotikus rövidszőrű macska illik a leginkább a vízöntőkhöz, hiszen nem csak külsejük, de személyiségük is igen egyedi. Ahogy a jegy szülöttei, úgy az egzotikus macskafajta is szereti a szabadságot és kinézete miatt is kicsit különcnek számít, ugyanakkor nyugodt és játékos természetű.

Halak (február 19. – március 20.)

Birman macska

A halak konzervatív, romantikus, álmodozó és érzékeny tulajdonságaihoz legjobban egy birman, vagy más néven egy burami szent templommacska illik. Az egyik leginkább okos és társaságimádó a birman macskafajta, még ha gyakran vissza is húzódik, ráadásul mivel sok-sok generációra visszamenőleg hű társai az embernek, így tökéletesen passzol a halak hagyománytisztelő személyiségéhez.

Nézd meg ezeket a macskafajtákat is!

Különleges cicák – A szfinx macska

Különleges cicák – Egzotikus rövidszőrű (Exotic)

Különleges cicák – A perzsa macska

Különleges cicák – Az abesszin macska

Különleges cicák – A homoki macska

Különleges cicák – A Maine Coon macska

Különleges cicák – A ragdoll macska

Különleges cicák – A bengáli macska

Különleges cicák – A Birman macska

Különleges cicák – A Geoffroy macska

Különleges cicák – Az egyiptomi mau macska

Különleges cicák – A Karakál macska

Különleges cicák – A karthauzi macska