Érdekességek

Macskahoroszkóp – Te tudod, hogy a cicád milyen csillagjegyben született?

Kos (március 21 – április 20)

Kos csillagjegyű cica elsőre sok meglepetés és fejtörést okozhat a gazdinak. Mivel a Kos-típusú állatokra jellemző a túltengő büszkeség, nevelésük nem éppen könnyű feladat. De következetes neveléssel megtanítod neki, ki is az úr a házban.

Imád vadászni és ezt az a rengeteg „ajándék” is bizonyítja, amit a küszöbödön hagy neked. De a Kos-macska csodás társaság is. Játékos, néha túlzottan is, minden iránt nagy, sőt talán túl nagy lelkesedést mutat. Ezek a cicák igazi örökmozgó energiagombócok. Legyen neki ehhez rengeteg tere, játssz vele gyakran, imádja az olyan játékokat, amiben ő lehet a vadász, és gondoskodj róla, hogy legyen mindig elég macskafüve, amit kedvére rágcsálhat. Ettől lecsillapszik majd egy kicsit.

A kutyákat nem tolerálja, de okos-kos lévén elkerüli őket. Imád a fűben heverészni és lustálkodni persze csakis egy sikeres vadászat után. Imád enni, ezen kívül rendkívül bátor és harcias cicák.

Ha dorombolós, ölben simogatható cicusra vágyunk, felejtsük el a Kos jegyében született macskákat. Magányos farkasként nem tűrik a túlzott szeretgetést, így könnyen kiereszthetik körmeiket gazdijukkal szemben is. Gyakran balhéznak össze a többi macskával, sőt a lakásban sem tűrnek meg más házi kedvencet. Néha tornádóként végigtombolnak a lakáson, ezért ezeknek a cicáknak sokkal jobb, ha kijárhatnak és szabadon kalandozhatnak.

A legideálisabb gazdik az Oroszlánok és a Nyilasok, hisz ők erős személyiségükkel valamennyire kontrollálni tudják a kis vadócokat.

LAPOZZ TOVÁBB A TÖBBI JEGYHEZ! 👇

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12